Belföld

Az új kihívások új megoldásokat követelnek

Közölte: az új kihívások új megoldásokat követelnek

A fiatalokért felelős szakterület minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a magyar ifjúság lelki egészségének megóvására – hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium területért felelős helyettes államtitkára az Országos Telefonos Nap alkalmából rendezett keddi székesfehérvári konferencián.

Az új kihívások új megoldásokat követelnek
Nagy-Vargha Zsófia: A szakterület nagy hangsúlyt fektet a fiatalok lelki egészségének megóvására
Fotó: Facebook/Nagy-Vargha Zsófia

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége és az idén 30 éves székesfehérvári Empátia Mentálhigiénés Egyesület közös rendezvényén Nagy-Vargha Zsófia azt mondta, hogy napjaink válságai komoly kihívások elé állították a kormányzati és a civil szektort egyaránt.

A koronavírus-járvány elmagányosodáshoz, számos közösség széteséséhez vezetett, emelkedett a válások és a mentális problémával küzdők száma, majd a járvány csillapodásával háború jött, ami a fiatalok mentális egészségére is rányomta a bélyegét – fűzte hozzá.

Közölte: az új kihívások új megoldásokat követelnek, ezért a fiatalokért felelős szakterület a mentális betegségek megelőzésére és új, értékalapú közösségek megerősítésére is fókuszál.

Kapcsolódó írásaink