Belföld

Szlovákiai buszbaleset – Menczer Tamás: Ismeretlen tettes ellen indult eljárás

A baleset pontos okai és a vétség mértéke további szakértői vizsgálat és szakértői bizonyítás tárgya lesz

A szlovák rendőrség szerdán hivatalosan arról adott tájékoztatást, hogy ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás a szlovák D2-es autópályán hétfőn történt magyar buszbaleset miatt – közölte hivatalos Facebook-oldalán a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára.

Szlovákiai buszbaleset – Menczer Tamás: Ismeretlen tettes ellen indult eljárás
Menczer Tamás: Ismeretlen tettes ellen indult eljárás
Fotó: MH

Menczer Tamás elmondta: a szlovák büntető törvénykönyv szerinti általános veszélyeztetés bűntette miatt indult az eljárás. Hozzátette: a baleset pontos okai és a vétség mértéke további szakértői vizsgálat és szakértői bizonyítás tárgya lesz, így jelenleg nem gyanúsítottak meg senkit.

Az államtitkár a sérültekről elmondta: kedden újabb öt ember tért haza, így jelenleg 18-an vannak kórházban. „A munkatársaink mellett hat szlovákul beszélő szakápoló segíti a kommunikációt, a kapcsolattartást” – mondta Menczer Tamás.

Beszámolt arról is, hogy megkezdődött az együttműködés az Országos Mentőszolgálattal a betegek hazaszállításáról. Jelenleg három sérült hazaszállításának előkészítését végzik.

Menczer Tamás együttérzését fejezte ki az áldozat családjának, a sérülteknek pedig felépülést kívánt a videóban.

Egy magyar busz egy kamionnal ütközött össze hétfő délelőtt a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek.

Kapcsolódó írásaink