Belföld

Rétvári Bence: Magyarország teljesítette az EU-nak tett minden eredeti vállalását

Elmondta, úgynevezett horizontális feltételt fogadott el a magyar Országgyűlés

Magyarország az Európai Uniónak (EU) tett minden eredeti vállalását teljesítette, így már nincs akadálya az uniós forrásokhoz való hozzáférésnek és annak, hogy a magyar pedagógusbér-emelés megvalósuljon – jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Rétvári Bence: Magyarország teljesítette az EU-nak tett minden eredeti vállalását
Rétvári Bence
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

„Az igazságügyi csomag elfogadásával a legfontosabb szupermérföldkövet, úgynevezett horizontális feltételt fogadott el a magyar Országgyűlés” szerdán – mondta az államtitkár, hozzátéve, ez szükséges ahhoz, hogy Magyarország hozzáférhessen a neki járó uniós forrásokhoz.

Magyarország tehát teljesítette minden eredeti vállalását, amelyet az EU feltételként szabott ahhoz, hogy megérkezzenek Magyarországra a forrásai. Magyarország a megállapodást betartotta, így már nincs akadálya annak, hogy az uniós források megnyíljanak Magyarország előtt – hangsúlyozta Rétvári Bence.

Közölte: ez azt jelenti, elhárult az elvi, jogi akadálya annak is, hogy a magyar pedagógusbér-emelés megvalósuljon.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom