Belföld

Nagy István: 2010 óta hatalmas fejlődés tapasztalható a magyar vidéken

Meg kell adni végre a vidéknek, ami jár neki!

A kormányzásnak köszönhetően 2010 óta olyan fejlődés tapasztalható a magyar vidéken, amit mindenképpen látni kell – jelentette ki az agrárminiszter pénteken Budapesten.

Nagy István: 2010 óta hatalmas fejlődés tapasztalható a magyar vidéken
Nagy István: Meg kell állítani a vidéki elvándorlás tendenciáját
Fotó: MH/Purger Tamás

Nagy István a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű kétnapos fórumon szólalt fel, amely az Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor seregszemléje. A csütörtökön kezdődött magyarországi eseményt, a CPAC Hungaryt az Alapjogokért Központ szervezte.

A miniszter úgy vélekedett, hogy a biztos pont a termőföld, ehhez kötődik ugyanis a történelem, a kultúra, az összes hagyomány. A földet művelő ember sohasem téveszti el a célt, a valóság talaján áll. Fontos neki a családja, a települése, a nemzete, ezek nem lecserélhetők – tette hozzá.

Meg kell állítani a vidéki elvándorlás tendenciáját, ugyanis minél messzebb kerül az ember a földtől, „annál több kísértésnek lesz kitéve” – hangoztatta Nagy István.

Kijelentette, hogy a hitet meg kell tartani, a hazát meg kell védeni, a családot meg kell becsülni. Azt mondta, hogy 2010 után haladéktalanul fel kellett számolni a „vidékellenes baloldali politikai örökséget”: a munkalehetőségek megszűnését, a vidéki elvándorlást, a magyar termőföld külföldi kézre játszását, az élelmiszeripar leépítését.

A kormány ezzel ellentétben növekedési pályára állította a vidéket: megalkotta Európa egyik legszigorúbb földtörvényét, megvédte és megvédi a magyar gazdák érdekeit – jelentette ki a miniszter.

Hangsúlyozta, hogy mindent meg kell tenni a mezőgazdaság és a vidék megerősítéséért, mert ez az egész ország felemelkedését jelenti. Az élelmiszer-ellátás nemcsak nemzetstratégiai, hanem – amint azt a koronavírus-járvány és az ukrajnai háború szintén megmutatta – nemzetbiztonsági kérdés is, közölte.

Nagy István azt mondta, hogy Magyarország a lakosságának a kétszeresét képes ellátni friss, biztonságos táplálékkal.

A 2010 óta hatalmon lévő polgári-nemzeti kormány egy kiegyensúlyozott, a főváros-vidék funkcionális munkamegosztásán alapuló társadalom megteremtésén dolgozik – hangoztatta. A miniszter úgy vélekedett, a vidék nem valaminek a perifériája, hanem a veleje, és fontosnak nevezte, hogy a föld valóban megtartsa az embereket.

„Meg kell adni végre a vidéknek, ami jár neki” – jelentette ki Nagy István.

Arról is beszélt, hogy nincs két, elkülönülő válság, hanem egyetlen, összetett társadalmi-környezeti krízissel áll szemben az emberiség. Törődni kell a jövő nemzedékével – mondta a tárcavezető.

Kapcsolódó írásaink

Viszlát globalista republikánusok

ĀA CPAC Hungary konferencia során Mark Krikoriannal, a Center for Immigration Studies igazgatójával beszélgettünk az Egyesült Államok politikai átalakulásáról és a konzervatív eszmék terjedéséről az amerikai politikai diskurzusban