Belföld

A Soros-hálózat Kelet-Európában is zavargásokat szervezett – INTERJÚ

Néhány évvel ezelőtt Trumpot és Bolsonarót eltávolították a hatalomból, valamint több kelet-európai vezetőt is

Manapság számos konzervatívnak tűnő párt, különösen Nyugat-Európában, felkarolta a „haladó” eszméket, koalíciókat köt a baloldallal, sőt maguktól a Soros-csoportoktól is támogatást kap állította a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Mark D. Ivanyo az amerikai Republikánus Párt egyik prominens politikusa, a Republikánusok a Nemzeti Megújításért szervezet alapítója és ügyvezetője, akivel tengerentúli útja alkalmával Novák Katalin magyar köztársasági elnök is találkozott.

A Soros-hálózat Kelet-Európában is zavargásokat szervezett – INTERJÚ
Mark D. Ivanyo: A hazafiak világszerte sokat tanulhatnak Orbán Viktortól, hiszen sikerült megőriznie a hatalmat, és elsöprő győzelmeket aratott
Fotó: Republicans for National Renewal: @RNRENEWAL.

Mi a véleménye arról az elképzelésről, hogy a konzervatív pártoknak közös globális stratégiát kellene kidolgozniuk?

Úgy gondolom, hogy a konzervatívoknak, akik hisznek a nemzeti szuverenitásban és abban, hogy az embereket kell előtérbe helyezni, össze kell fogniuk és koordinálniuk kell tevékenységüket, mivel a Soros-hálózat finanszírozza a legyőzésünkre tett globális méretű erőfeszítéseket. Ugyanezek az egyesült államokbeli globalista civil szervezetek ma már szinte mindenhol a világon zavargásokat szerveznek, különösen Kelet-Európában, Latin-Amerikában, a Közel-Keleten és Dél-Ázsiában. Globális együttműködésünkbe azonban nem szabad álkonzervatívokat bevonni. Manapság számos konzervatívnak tűnő párt, különösen Nyugat-Európában, felkarolta a „haladó” eszméket, koalíciókat köt a baloldallal, sőt maguktól a Soros-csoportoktól is támogatást kap. Ezért fontos, hogy kifejezetten egyesítsük a konzervatív, populista – az átlagember érdekeit szem előtt tartó – vagy nemzeti-konzervatív erőket, hiszen ezek a mozgalmak viszik az igazi konzervativizmus fáklyáját.

„Együtt erő vagyunk” - ez a mottója a CPAC Hungary mostani kongresszusának. Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy sikeresen harcoljunk a szélsőséges liberalizmus és az új baloldal ellen?

Természetesen nem vagyunk olyan erősek, mint néhány évvel ezelőtt. Trumpot és Bolsonarót eltávolították a hatalomból, valamint több kelet-európai vezetőt is, akik a CPAC Magyarország konferenciáján felszólalnak. Éppen ezért fontos, hogy újra szerveződjünk, új stratégiákat dolgozzunk ki, és megtanuljuk, hogyan lehet hosszú távon felvállalni a berögződött globalista érdekeket. A 2020-as amerikai választások során elkövetett csalás azt mutatja, hogy még akkor sem lehetünk önelégültek, ha nyerünk, és mindig számítanunk kell arra, hogy a baloldal erősebben visszavág, mint valaha. A hazafiak világszerte sokat tanulhatnak Orbán Viktortól, hiszen sikerült megőriznie a hatalmat, és elsöprő győzelmeket aratott. Ezért olyan jó választás Magyarország a CPAC-konferenciára.

Ön szerint hogyan képzelhető el szoros együttműködés az amerikai és az európai konzervatív pártok között, hiszen mások a körülmények?

Trump elnök felemelkedése óta a Republikánus Párt sok európai konzervatív párt, mint például a Fidesz, irányába mozdult el. Napjainkban Trump politikai álláspontjai közül sok – a bevándorlástól Ukrajnáig – hasonlít Orbán miniszterelnök véleményéhez. Azonban sok európai párttal ellentétben, a Republikánus Párt egy nagy ernyőpárt, amelybe mindenki beletartozik, a centristáktól és liberálisoktól – vagy, azoktól, akiket én csak nevükben tartok republikánusnak – az olyan nacionalistákig és populistákig, mint amilyen én vagyok. Sajnos a RINO-k (Republican In Name Only – csak nevükben republikánusok) – még mindig nagy befolyással bírnak a Republikánus Párton belül, és határozottan ellenzik a Fidesszel való együttműködést. Az együttműködés előmozdításának legjobb módja, ha kapcsolatokat építünk ki az európai nemzeti-konzervatív pártok és a Republikánus Párton belül hasonló gondolkodású frakciók, például a Republikánusok a Nemzeti Megújulásért között, mivel ezek közös értékeken alapuló szövetségek lehetnek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom