Belföld

Fidesz: A dollárbaloldal dobra akarja verni az erzsébetvárosiak vagyonát is

A rendszerváltozás óta nem volt ilyen „brutális nagyságrendű” önkormányzati ingatlankiárusítás

A dollárbaloldal dobra akarja verni az erzsébetvárosiak még megmaradt közös vagyonát is – reagált a Fidesz kedden az erzsébetvárosi önkormányzat ingatlaneladási terveire.

Fidesz: A dollárbaloldal dobra akarja verni az erzsébetvárosiak vagyonát is
Képünk illusztráció
Fotó: Facebook/ Fidesz

Azt írták, hogy az erzsébetvárosi dollárbaloldal az önkormányzat tartalékainak felélése után most végkiárusítani akarja az összes, több milliárd forint értékű, még „mozdítható” önkormányzati ingatlant.

„Az erzsébetvárosi FIDESZ–KDNP-frakció elutasítja az erzsébetvárosiak maradék közös vagyonának példátlan és felelőtlen dobra verését, és mindent meg fog tenni, hogy megvédje az erzsébetvárosi polgárok közös vagyonát a dollárbaloldaltól” – fogalmaztak.

Mint írták, az erzsébetvárosi önkormányzat következő testületi ülésének napirendjén szerepel a dollárbaloldal polgármesterének, Niedermüller Péternek az a javaslata, hogy több milliárdos nagyságrendben az összes, még „mozdítható” ingatlanát adja el Erzsébetváros. A fideszes és KDNP-s képviselők ezért kezdeményezik, hogy a dollárbaloldal önkormányzati ingatlanok végkiárusítására vonatkozó javaslata kerüljön le a képviselő-testületi ülés napirendjéről – közölték.

A Fidesz szerint javaslat azt jelenti, hogy a dollárbaloldal alig egy évvel az önkormányzati választások előtt teljesen ki akarja árusítani az erzsébetvárosi emberek közös vagyonát. Ilyen „brutális nagyságrendű” önkormányzati ingatlankiárusítást a rendszerváltoztatás óta nem hajtott végre a VII. kerület önkormányzata – hangsúlyozták.

Úgy folytatták, hogy a dollárbaloldal 2019-ben úgy kezdhetett hozzá az önkormányzat vezetéséhez, hogy Erzsébetváros kasszájában 10,5 milliárd forint tartalék volt.

„Ezt a megtakarítást, ismert baloldali szokás szerint, alig három év alatt teljesen felélték Niedermüllerék. Mostanra pedig odáig jutottak, hogy az összes, még mozdítható önkormányzati ingatlant is el akarják herdálni” – áll a reagálásban.

Kapcsolódó írásaink