Belföld

KRESZ: a villanyautósok is módosítást szeretnének

Hamarosan megváltozhat a KRESZ, ezzel pedig rendeződhet az elektromos rollerek helyzete: a tervezet már elkészült, és csak arra vár, hogy Lázár János miniszter meghozza a végső döntést

Az elektromos robogók közlekedése szabályozásának tervezetéből több olyan kérdés is kimaradt, amelyet a Magyar Elektromobilitás Egyesület már több alkalommal is megfogalmazott – írta meg a villanyautosok.hu.

Az egyik legfontosabb kérdés az elektromosan tölthető közlekedési eszközöket érinti: a töltőhelyek parkolóinak jelölésére szolgáló szabványos piktogramot ugyanis jelenleg a Magyar Közút által kiadott Útburkolati jelek és jelzőtestek tervezése és alkalmazása című Útügyi Műszaki Előírás tartalmazza, s azt szeretnék, ha ezt beemelnék a KRESZ-be is.

Azt írják, azon kívül, hogy a töltőt jelző táblákat be kellene illeszteni a KRESZ-be, szabályozni kellene a töltőknél való várakozást is. Most ugyanis úgy áll a helyzet, hogy csak akkor tilos egy hagyományos autóval egy töltő előtt parkolni, ha azt egy külön tábla tiltja. Szintén nagy szükség lenne az autópályákon elhelyezett, töltési helyeket előjelző táblákra is.

Kapcsolódó írásaink