Belföld

Felfüggesztik a kamionstopot kedd estétől szerda reggelig

A nemzeti ünnepre tekintettel a főszabály szerint kedden 22 órától szerdán 22 óráig lenne érvényben

Felfüggesztik a kamionstopot kedd este 22 órától szerda reggel 6 óráig az áruellátás zavartalansága érdekében – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium az MTI-vel.

Felidézték, hogy a nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozása kedd 22 órától szerda 22 óráig lenne érvényben. A korlátozásban érintett járművek a kamionstop felfüggesztése révén tehát csak rövidebb ideig, szerdán reggel 6 órától 22 óráig nem közlekedhetnek a hazai utakon.

A nemzeti ünnepre tekintettel a kamionstop főszabály szerint kedden 22 órától szerdán 22 óráig lenne érvényben. A hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást – írták.

A kamionstopot szakmai kezdeményezésre március 14-én 22 órától március 15-én reggel 6 óráig felfüggesztik. A szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat, a járművezetők a kevésbé forgalmas éjszakai órákban hazatérhetnek – áll a tárca közleményében.

Kapcsolódó írásaink