Belföld

Megkezdődött a kerti zöldhulladék begyűjtése Budapesten

Megkezdődött a kerti zöldhulladék begyűjtése Budapesten – tudatta a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. hétfőn közleményben.

Megkezdődött a kerti zöldhulladék begyűjtése Budapesten
Az FKF a zöldhulladékot a társaság honlapján kerületi bontásban elérhető térképeken feltüntetett napon szállítja el
Fotó: Fkf.hu

A Budapesti Közművek keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársai a napokban megkezdték a főváros tizenkilenc zöldövezeti kerületében a kerti zöldhulladék elszállítását.

Az FKF a zöldhulladékot a társaság honlapján kerületi bontásban elérhető térképeken feltüntetett napon szállítja el.

Kérik, hogy a zöldhulladékot csak a lakókörzetükre érvényes elszállítási napon, legkésőbb reggel 5 óráig, a gyűjtőjárművekkel megközelíthető, az ingatlan előtti, jól látható helyre rakják. Kérik továbbá, hogy a zöldhulladékot az FKF logójával ellátott „KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK” feliratú, lebomló hulladékgyűjtő zsákokban tegyék.

A társaság az egyéb zsákokban vagy ömlesztve kihelyezett zöldhulladékot nem szállítja el.

A legfeljebb 10 centiméter átmérőjű faágakat, gallyakat egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezzék ki a zsákok mellé. Ennél vastagabb ágakat sem szállít el a társaság. A zsákok szavatossági ideje lebomló anyaguk miatt rövid, ezért minél előbb érdemes azokat elhasználni. A begyűjtött zöldhulladékból komposztálással talajjavító anyag készül, ezért fontos, hogy zsákban csak zöldhulladék legyen. Amennyiben az FKF munkatársai a gyűjtőzsákban háztartási hulladékot, építési törmeléket, földet vagy más, nem odavaló anyagot találnak, nem szállítják el.

A zöldhulladékos zsákok megvásárolhatók többek között a társaság IX. kerület, Ecseri út 8–12. szám alatti ügyfélszolgálati irodájában, a II. kerület, Fő utca 47. szám alatti Budai Ügyfélszolgálati Központjában és a 18 lakossági hulladékudvarban.

A zöldhulladékgyűjtő-zsákok elérhetőségével kapcsolatos aktuális információkat az FKF weboldalán folyamatosan frissíti – közölte a Hulladékgazdálkodási Divízió.

Kapcsolódó írásaink