Belföld

Nőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem népszerűsége

Majdnem 16 százalékkal nőtt a jelentkezők száma a szeptemberben induló képzésekre

Csaknem 16 százalékkal többen jelentkeztek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szeptemberben induló képzéseire az előző évhez képest.

Nőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem népszerűsége
A jelentkezések 35,74 százaléka érkezett a Rendészettudományi Karra, amelynek képzéseit első helyen 39,90 százalék jelölte meg
Fotó: Wikipedia

Az intézmény az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: 5563-an jelentkeztek az NKE-re idén, ez 11 197 jelentkezést jelent, mivel egy pályázó átlagosan két szakra vagy két munkarendre, esetleg két finanszírozási formára adta be jelentkezését.

Az NKE-n továbbtanulni vágyók 40,46 százaléka jelentkezett az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karra, első helyen 34,38 százalékuk jelölte meg a kar valamelyik képzését.

A jelentkezések 35,74 százaléka érkezett a Rendészettudományi Karra, amelynek képzéseit első helyen 39,90 százalék jelölte meg. A Hadtudományi és Honvédtisztképző Karra 18,12 százalék jelentkezett, amelynek képzéseit első helyen 20,51 százalék jelölte meg. A Víztudomány Karra az összjelentkezések száma 104,84 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest – sorolták.

Kapcsolódó írásaink