Belföld

Botkáék négy óvodát zárnak be Szegeden

Megszorítások a szegedi városházán

A baloldal büdzsétervezetében ismét a legelesettebbeket készül megsarcolni – közölte a Fidesz–KDNP-frakció Szeged idei költségvetési tervezetéről a Szegedma.hu hírportál beszámolója szerint. A Botka László polgármester által vezetett városban például az idén négy óvodát is bezárnak. 

Botkáék négy óvodát zárnak be Szegeden
Botka László a családokon próbál spórolni
Fotó: MH archív/Hegedüs Róbert

Az ország negyedik legnagyobb városa, Szeged 88 millárd forintból gazdálkodhat az idén. Mint azt a Szegedma.hu portál megírta, a város idei költségvetési tervezetéhez húsz oldalas szöveges leírást készített Botka László polgármester. A dokumentumban a kormány hosszas kritizálása és hibáztatása mellett leírta, hogy mely területekre mennyit költene Szeged idén.

A költségvetés-tervezetre a szegedi Fidesz és KDNP-frakció közös közleményben reagált: „Szeged 2023-as költségvetés-tervezete ismét bizonyítja a baloldali városvezetés dilettantizmusát és érzéketlenségét. Míg a kormány többek közt a megváltozott energiapiaci helyzetre reagálva mintegy 1,3 milliárd forinttal támogatta a várost, addig a baloldal büdzsétervezetében ismét a legelesettebbeket készül megsarcolni."

A beszámoló szerint Botkáék a városi propagandára nem sajnálják a pénzt, ám négy óvoda bezárására készül az önkormányzat. Míg a kormány a lehetőségei határán egyensúlyozva igyekszik minél jobban segíteni a magyar családokat, addig Szeged baloldali vezetése tovább bünteti a szegedi családokat és vállalkozásokat – reagált a szegedi közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciója. 

Kapcsolódó írásaink

Százezres jutalmak a szegedi városházán

ĀBotka László a költségvetést is kockára teszi választási sikere érdekében, az önkormányzati cégek üzleti tervében nem szerepelt az összességében többmilliárdos kiadás