Belföld

Botka László kilépett az MSZP-ből

Kilépett az MSZP-ből Botka László, Szeged polgármestere, aki korábban erőteljes bevándorláspárti nyilatkozatokkal hívta fel magára a figyelmet.

Botka László kilépett az MSZP-ből
A szegedi polgármester már két éve meghozta lelkileg a döntést, amikor visszalépett a miniszterelnök-jelölti posztról
Fotó: MH

Múlt pénteken derült ki, hogy nem a saját pártja frakcióját választotta Botka László Szegeden. Ezt követően hétfőn a pártból is kilépett - írta az Index. Botka László 28 évig volt tagja az MSZP-nek, de az elmúlt években sokak szerint egyre távolabb kerül a párttól.

Az MSZP-s Korózs Lajos az ATV-ben korábban láthatóan nem tudott mit reagálni erre, de azt kiemelte, hogy szerinte Botka László nem távolodott el az MSZP-től. Botka László 28 éve tagja az MSZP-nek, választmányi elnök is volt, két éve pedig őt választották az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, 2017 októberében azonban váratlanul visszalépett.

A sajtó akkor arról írt, hogy Botka László ellen szövetkeztek az MSZP-ben, és látványosan megromlott a kapcsolata a párttal.

Az önkormányzati választás után Botka azt mondta: kivonult az MSZP-ből és nem naprakész a párt ügyeiben. Úgy fogalmazott: őszintén szólva nem is érdekli, hogy mi zajlik a pártban.

Kapcsolódó írásaink