Belföld

Donáth Anna sem bízik a kormányváltásban

Válogatott szóvirágokkal szólt be a Demokratikus Koalíciónak Donáth Anna, aki a Momentum zárt körű rendezvényén mondta el „jövőértékelő” beszédét. Feltűnő volt, hogy Donáth Anna nem merte megígérni párttársainak, hogy leváltják a Fideszt.

Donáth Anna sem bízik a kormányváltásban
Donáth Anna
Fotó: Facebook

Jövőértékelőt tartott a Momentum, ahol Hajnal Miklós köszöntötte a jelenlévőket, majd gyorsan át is adta a szót annak a Gelencsér Ferencnek, aki már hónapokkal ezelőtt megnevezte Donáth Annát, mint a jövő reménységét.

Hajnal és Gelencsér mellett az ukrán zászlóban pulpitusra lépő Kerpel-Fronius Gábor próbálta bíztatni hallgatóságát, arra helyezte a hangsúlyt, hogy ő nem nyugszik bele a csalódásba, mert a Momentumban barátok veszik körül, és ebben a közösségben megvan a tudás, a lendület és az erő ahhoz, hogy megváltoztassa Magyarországot.

Soproni Tamás Donáth Anna felvezetéseként arról a hatásról beszélt, amellyel Donáth Anna a Momentum legelső bázisán egy pincében lenyűgözte. Értelmezése alapján Donáth Anna éppen ebbe a sötét pincébe hozott fényt, ami elég lesz idővel arra, hogy Londonból hazacsalogassa a magyarokat.

Az előkészítést követően színpadra lépett a nagy visszatérő, akitől a momentumosok a csodát várják, Donáth Anna.

– Szorongunk, a szorongásunk pedig április 3. óta tovább nőtt, megfagytunk – fogalmazott visszatérő beszédében Donáth Anna, a párt EP-képviselője, aki szerint az elmúlt harminc év tragédiája, hogy Magyarországon csak papíron történt meg a rendszerváltozás, és az elmúlt harminc év politikai személyeskedéssel telt. Ezek után hangsúlyozta, „le kell szállnunk a régi ellenzéki vonatról. Mert a mostani ellenzéki politikát alakító minták újra és újra fideszes kétharmadhoz vezetnek.” A Demokratikus Koalícióról – ebből következőleg – azt mondta: „Szemfényvesztők, akik hazugságokkal etetnek minket.”

Szerinte mostani formájában az ellenzék is csak az ország problémáinak része. Ebbe feltehetően saját pártját is beleértette, mert a Momentum lényegében láthatatlanná vált az utóbbi időben. Bár úgy vélekedett, hogy „a rendszer bukása elkerülhetetlen”, de – tette hozzá – maga az ellenzék késlelteti azt.

Kapcsolódó írásaink

Orbán továbbra is a legnépszerűbb

ĀA balodali kötődésű 21 Kutatóközpont felmérése alapján – nem meglepő módon – Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc is a lista végén áll