Belföld

Orbán továbbra is a legnépszerűbb

A baloldalhoz és a Momentumhoz is köthető 21 Kutatóközpont felmérést készített, amelyben a legismertebb politikusok elfogadottságát mérték. Az eredmények szerint Orbán Viktor miniszterelnök még mindig magasan a legnépszerűbb, ellenben Dobrev Klárából kevesen kérnek, Gyurcsány Ferencből pedig szinte senki. 

Orbán továbbra is a legnépszerűbb
Még mindig Orbán Viktor miniszterelnök a legelfogadottabb politikus
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A momentumhoz is köthető 21 Kutatóközpont készített felmérést január 18. és 23. között ezer ember megkérdezésével. A közvélemény-kutatás során a megkérdezetteknek arra a kérdésre kellett válaszolniuk, hogy egy adott politikust mennyire látnának szívesen fontos politikai szerepben. Aki nemmel válaszolt valamelyik névre, attól azt is megkérdezték, hogy az adott politikus közömbös-e számára, vagy semmiképp nem látná szívesen. 

Az adatok alapján kijelenthető, hogy még mindig magasan Orbán Viktor a legelfogadottabb politikus. A Telexen publikált eredmények alapján a miniszterelnököt a válaszadók 44 százaléka látná szívesen fontos politikai szerepben, míg 40 százalék volt azoknak az aránya, akik ezt nem szeretnék. 

Dobrev Klárát és Gyurcsány Ferencet azonban a lista alján kell keresni, hiszen Gyurcsánynét a megkérdezettek 45 százaléka semmikép sem szeretné vezető szerepben látni, míg Gyurcsány Ferencből, úgy néz ki, már a baloldalon sem kérnek, hiszen az ő elutasítottsága 67 százalék.

Kapcsolódó írásaink