Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Fontos az őszinte és nyílt párbeszéd a szomszédos országokkal

A Nyugat-Balkán biztonsága kiemelt jelentőségű, stabilitása nélkül nincs európai biztonság

Fontos, hogy a szomszédos országok a nemzetközi szervezeteken túl is szoros, közvetlen, őszinte és nyílt párbeszédet folytassanak egymással – hangoztatta a honvédelmi miniszter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón, miután szlovén kollégájával tárgyalt.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Fontos az őszinte és nyílt párbeszéd a szomszédos országokkal
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Marjan Sarec szlovén védelmi miniszter ajándékot ad egymásnak a megbeszélésüket követően a Honvédelmi Minisztériumban, 2023. február 3-án
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, Marjan Sarec szlovén védelmi miniszterrel egyetértettek abban, hogy a Nyugat-Balkán biztonsága kiemelt jelentőségű, stabilitása nélkül nincs európai biztonság. Mindkét ország elítéli az Ukrajna elleni orosz agressziót, és kiáll az ország területi épsége és függetlensége mellett – tette hozzá.

Marjan Sarec közölte, a tárgyaláson elsősorban arról beszéltek, hogyan erősíthetnék tovább a két ország eddig is kitűnő katonai együttműködését.

A legfőbb hangsúly továbbra is a képzéseken – a repülésirányító- és pilótaképzésen –, valamint a hadgyakorlatokon lesz – fűzte hozzá, megjegyezve: tavaly fokozták az együttműködést a különleges műveleteknél, és tovább erősítik az összefogást a katonai logisztikában is.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink