Belföld

Idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba

Soltész Miklós: A zarándokvonatok lehetőséget adnak a közös imára és a találkozásra

Idén is elindul a Boldogasszony és a Misszió zarándokvonat a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START közös szervezésében a csíksomlyói pünkösdi búcsúba – közölték a szervezők csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.

Idén is indulnak zarándokvonatok a csíksomlyói búcsúba
A csíksomlyói pünkösdi búcsúba induló össznemzeti zarándokvonat a Keleti pályaudvaron 2022. június 3-án
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke arról beszélt: minden emberben, akár vallásos, akár nem, ott él a vágy, hogy találkozzon a szenttel. E találkozáshoz nyitottnak kell lenni, és áldozatot is kell hozni érte, erről szól a zarándoklat – fűzte hozzá.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: a zarándokvonatok lehetőséget adnak a közös imára és a találkozásra. Idén, a háború árnyékában az egymásnak feszülő indulatok oldását is szolgálják ezek a zarándoklatok – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom