Belföld

Hízik a Gyurcsány-féle kisgömböc

Gyurcsány Ferencék valósággal „vadásszák” azokat az ellenzéki és főként MSZP-s politikusokat, akiket átcsábítanának a DK-ba. Közéjük tartozik Őrsi Gergely II. kerületi polgármester, valamint Jeszenszki András, a szocialisták nyíregyházi elnöke is. Azt nem tudni biztosan, hogy az érintettek miként döntöttek, az viszont biztosnak tűnik, hogy Gyurcsányék ma egy újabb „nagy igazolást” jelentenek be.

Hízik a Gyurcsány-féle kisgömböc
Szelfi a DK-elnökkel: buli van
Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Az egész országot bejárva, az érintetteket személyesen felkeresve, Gyurcsány Ferencék valósággal „vadásszák” azokat az ellenzéki politikusokat, akiket a DK-ba igazolnának át, és akiket a jövőre esedékes önkormányzati választáson a párt színeiben és támogatásával indítanának el a polgármesteri vagy képviselői posztokért. A Magyar Nemzet értesülései szerint a tárgyalásokat Varju László és Jószai Attila vezeti, utóbbi Jószai Teodóra, a DK Pest vármegyei területi igazgatójának férje, aki korábban a párt színeiben Szigetszentmiklós alpolgármestere volt. A baloldal belső ügyeire rálátó forrásokból a lap úgy tudja, a „vadászat” nemcsak az utóbbi hónapokban, hanem már tavaly elkezdődött, Gyurcsányék már ekkor ajánlatot tettek Őrsi Gergely II. kerületi MSZP-s polgármesternek, valamint Jeszenszki Andrásnak, a szocialisták nyíregyházi elnökének.

Azt nem tudni biztosan, hogy az érintettek miként döntöttek, az viszont tény, hogy Jeszenszkinek már korábban is voltak polgármesteri ambíciói, amit viszont MSZP-s színekben nem tudott megvalósítani. A lap megkereste a szocialisták nyíregyházi elnökét, aki elfoglaltságaira hivatkozva nem nyilatkozott. Tény ugyanakkor az is, hogy Gyurcsány Ferenc január 17-én taggyűlést tartott a szabolcs-szatmár-beregi vármegyeszékhelyen – erről a DK helyi szervezete adott hírt saját Facebook-oldalán –, így elképzelhető, hogy aznap az MSZP helyi vezetőivel is találkozott.

A lap információi szerint Gyurcsányék idén tettek ajánlatot Hartmann Ferenc veszprémi MSZP-s önkormányzati képviselőnek, a város korábbi alpolgármesterének és Grőber Attila pápai szocialista önkormányzati képviselőnek, a helyi MSZP elnökének. Bár az ő döntésükről sem tudni biztosat, Gyurcsány Ferenc korábban arról beszélt: három komplett vidéki MSZP-szervezet átlépése van folyamatban a DK-ba, ám ő személyesen lassítja ezt a folyamatot, mert az MSZP nincs abban az állapotban, hogy fel tudná dolgozni ezt a veszteséget. „Nekünk az a jó, ha az MSZP talpon marad, és erősödik” – hangoztatta akkor a DK elnöke. Az viszont biztosnak látszik, hogy Gyurcsányék ma egy újabb hozzájuk igazoló ellenzéki politikust jelentenek be, ezt Szaniszló Sándor árulta el a Mediaworks kérdésére.

Már lehet tudni, ki lesz a párt következő nagy igazolása, de azzal, hogy ki is ő pontosan, péntekig kell majd várni – mondta a XVIII. kerületi polgármester, aki korábban szintén MSZP-s politikus volt, most már viszont Gyurcsány Ferenc pártjának színeiben politizál.

Kik igazoltak eddig Gyurcsányékhoz? Déri Tibor, a momentumos újpesti polgármester, Szücs Balázs, Erzsébetváros párbeszédes alpolgármestere, Erdősi Éva korábbi párbeszédes politikus, az ellenzék volt közös csepeli polgármesterjelöltje, Szilágyi Szabolcs, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője, Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti önkormányzati képviselője, Buzinkay György, a Momentum korábbi elnökségi tagja, illetve Juhász Béla momentumos sződligeti polgármester. Legutóbb Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi országgyűlési képviselője, pártigazgatója választotta Gyurcsányékat.

Korábban elsősorban MSZP-s politikusok léptek át Gyurcsány Ferenc pártjába, mert a jövőjüket ott látták biztosítottnak. Közéjük tartozik Szaniszló Sándor XVIII. kerületi és Kiss László óbudai polgármester, Trippon Norbert újpesti alpolgármester és Farkas István, valamint Szabó Gábor önkormányzati képviselő. Szintén átlépett a DK-ba Molnár Gyula, az MSZP egykori elnöke és Kazincbarcika korábbi szocialista alpolgármestere, Klimon István is.

Kapcsolódó írásaink

A dobrevi árnyékkormány árnyai

ĀA családi vállalkozásként működő Demokratikus Koalíció családanyája, Gyurcsányné Dobrev Klára kibontotta a beharangozott árnyékkormány koncepcióját

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom