Belföld

Orbán Viktor izraeli konzervatív politikai vezetővel tárgyalt

Amiad Cohen látogatásának egyik célja a Mathias Corvinus Collegium munkájának megismerése

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Amiad Cohent, a Tikvah Fund Israel ügyvezető igazgatóját – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor izraeli konzervatív politikai vezetővel tárgyalt
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő fogadja Amiad Cohent, a Tikvah Fund Israel ügyvezető igazgatóját a Karmelita kolostorban 2023. január 19-én. A konzervatív politikus az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség meghívására érkezett Magyarországra, de látogatásának célja a Mathias Corvinus Collegium munkájának megismerése, valamint a magyar–izraeli jobboldali kapcsolatok erősítése is oktatási és publikációs területen
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A konzervatív politikus az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség meghívására érkezett Magyarországra, de látogatásának célja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) munkájának megismerése, valamint a magyar–izraeli jobboldali kapcsolatok erősítése is oktatási és publikációs területen.

Orbán Viktor és Amiad Cohen megbeszélésén részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumi elnöke is – mondta Havasi Bertalan.

A Tikvah Fund egy konzervatív, Manhattanben bejegyzett, Izraelt és a zsidó konzervatívokat támogató nonprofit alapítvány. Izraeli leányvállalata, a Tikvah Fund Israel elsősorban a konzervatív szellemiségű oktatás megteremtésével, könyvek fordításával és a következő konzervatív politikusi generáció kinevelésével foglalkozik.

Kapcsolódó írásaink