Belföld

Brüsszel ezúttal a magyar emberek véleményébe szállt bele páros lábbal

Brüsszel ezúttal a magyar emberek véleményébe „szállt bele páros lábbal” – fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez kedden eljuttatott videónyilatkozatában.

Brüsszel ezúttal a magyar emberek véleményébe szállt bele páros lábbal
Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója kiemelte, egyedül a magyar kormány kérte ki az emberek véleményét a szankciókról
Fotó: Facebook/Hollik István

Hollik István emlékeztetett: az Európai Bizottság hétfőn a külügyi szóvivőjén keresztül közölte, hogy elutasítja a nemzeti konzultáció eredményét, mert szerintük annak keretében kevesen mondták el a véleményüket.

„Üzenjük Brüsszelnek, hogy éppen 1,4 millióval több vélemény érkezett be a nemzeti konzultációnak köszönhetően, mint amennyit Brüsszel lehetővé tett” – jelentette ki a kormánypárti politikus.

Hozzátette: Brüsszelben ugyanis úgy alakították ki a szankciós politikát, hogy egyetlenegy európai állampolgárt sem kérdeztek meg.

Európában elsőként és egyedül a magyar kormány kérdezte meg az embereket a szankciós politikáról. Az eredmények pedig magukért beszélnek: 97 százalék elutasítja Brüsszel elhibázott szankcióit – hívta fel a figyelmet Hollik István.

Kijelentette, a kormánypártok úgy gondolják, hogy az EU vezetőinek nem elutasítani kellene a nemzeti konzultációt és a magyar emberek véleményét, hanem megfogadni azt. Nem bővíteni kellene a szankciós rendszert, ahogy tervezik, hanem teljesen újra kellene gondolni azt – tette hozzá Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hangsúlyozta: a nemzeti konzultáció eredménye világosan megmutatta, hogy a magyar emberek szerint a szankciók elbuktak, rosszul működnek, éppen ezért ártanak Európának és Magyarországnak.

Hiába akarja Brüsszel elhallgattatni a magyarokat, „mi ezt nem fogjuk hagyni, és továbbra is kiállunk a magyar emberek érdeke mellett” – mondta Hollik István a videóban.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink