Belföld

Készlethiány lehet a pezsgőkből az év végén

A háború begyűrűzött a pezsgőpiacra is, az üveg és a drótkosarak kapcsán is problémákat okozott az ellátásban – mondta a Világgazdaságnak Müller Kornél. A Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója szerint a helyzet azóta stabilizálódott, ugyanakkor kiestek csomagolásgyártó kapacitások, ami Európában extrakeresletet eredményezett a palackok iránt.

Készlethiány lehet a pezsgőkből az év végén
A magyar fogyasztók nagyrészt még mindig az édes pezsgőt részesítik előnyben – vélekedik Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója (a kép illusztráció)
Fotó: MH

Hosszan ecsetelte a hazai pezsgőpiac helyzetét a Világgazdaságnak Müller Kornél. A Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója elmondta, az év végi hajrá polci készlethiányt okozhat az év utolsó napjaiban egyes termékeknél, ezért nem érdemes a vásárlást az utolsó pillanatra hagyni.

Müller Kornél szerint az idei első két negyedévben erősödés volt, különösen a magas értékű termékek piacán, és ez a további időszakokban is megmaradt. Összességében tehát azt mondanám, hogy igen pozitívan alakul a piac növekedése, és további bővülést várunk az év végi utolsó hetekben is – fogalmazott. Utalt arra is, az alkoholmentes Törley értékesítése előreláthatólag az év sikertörténete lesz, így nagy várakozással tekintettek rá partnereik is. Nagyon fontos ez, mivel így azok is teljes jogú részeseivé válhatnak a koccintás felemelő pillanatának, akik bármilyen okból nem szeretnének alkoholtartalmú italt fogyasztani – hangoztatta az igazgató.

A vezető úgy vélte, a magyar fogyasztók nagyrészt még mindig az édes pezsgőt részesítik előnyben, de trendjét tekintve határozott elmozdulás érezhető a szárazak felé. A fegyveres konfliktus kitörésének idején voltak problémák az ellátással, az üveg és a drótkosarak kapcsán jegyezte meg Müller Kornél. Szerencsére azonban a nyersanyagellátás az idők során stabilizálódott. A háború hatásaként megemlítette, hogy egyes csomagolásgyártó kapacitások kiestek, így Nyugat-Európában megnövekedett a palackok iránti kereslet, de ez egyelőre nem okoz közvetlen fennakadást az ellátás terén.

Kapcsolódó írásaink