Belföld

Száz diák énekel együtt karácsony alkalmából

Csaknem 100 diák énekel egyszerre abban a klipben, amelyet a miskolci egyházi fenntartású középiskolák közös ünnepi meglepetésnek szántak karácsonyra. A videóban a diákok Leonard Cohen: Hallelujah című ikonikus számának a magyar verzióját dolgozták fel. 

Száz diák énekel együtt karácsony alkalmából
Egy korábbi képen a képviselő már megvillantotta, hogy valami különleges készül karácsonyra
Fotó: Facebook/Csöbör Katalin

Csaknem 100 diák egyszerre énekel abban a klipben, amelyet a miskolci egyházi fenntartású középiskolák közös ünnepi meglepetésnek szántak karácsonyra. Miskolc keresztény arcát szerették volna bemutatni a Leonard Cohen: Hallelujah című számának magyar feldolgozásából készült videóban. Az egyházi középiskolák kórusai saját felekezeti templomukban énekelték fel a számot, amelyből egy valódi ökumenikus klip készült. A karácsonyi videóban református, görög- és római katolikus, jezsuita és evangélikus miskolci templomok is megjelennek.

„Az volt a célunk, hogy ezen a szép karácsonyi videón keresztül megmutassuk Miskolc keresztény arcát” – kezdte Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő, ötletgazda.

„Szerettük volna megmutatni csodálatos templomainkat, illetve teret adni a keresztény fiatalságnak. Örülök, hogy az egyházi vezetők és az egyházi fenntartású középiskolák vezetői azonnal igent mondtak a felkérésre, és támogatták kezdeményezésemet. Sokan élünk Miskolcon és környékén, akiknek fontos nemzeti identitásunk, hitünk, a keresztény Magyarország fenntartása. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy mindenki, aki részt vett a klip elkészítésében munkájával támogatta a kezdeményezést” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. 

Csöbör Katalin egyúttal megköszönte minden résztvevő munkáját:

„Ezúton is köszönöm Regős Zsolt tanár úrnak, hogy zeneileg összefogta a projektet és koordinálta az iskolai kórusok felkészülését. És természetesen köszönöm a Lévay József Református Gimnázium, a Fráter György Katolikus Gimnázium, a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium, a Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium diákjainak és karvezetőinek, hogy időt és energiát szántak a felkészülésre.”  

A képviselő egyúttal kiemelte „Egy hónapig készültek külön-külön az iskolai kórusok, egyazon zenei alapra. Izgalmas időszak volt, hiszen csak a hangalap felvételekor derült ki, hogy valójában hogyan szólnak együtt az iskolai kórusok. Remélem, hogy az elkészült klip sokak tetszését elnyeri majd.” 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink