Belföld

A miniszterelnök kinevezte az új korrupcióellenes szervezet vezetőjét

Január elsejétől dr. Karácsoni-Pej Melinda lesz a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság vezetője

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent rendelet szerint Karácsoni-Pej Melinda megbízatása négy évre szól. Karácsoni-Pej Melinda dandártábornok a kinevezéséig a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán dolgozott bűnügyi főigazgató-helyettesként.

A miniszterelnök kinevezte az új korrupcióellenes szervezet vezetőjét
Novák Katalin köztársasági elnök a pénzügyminiszter javaslatára pénzügyőr dandártábornokká nevezte ki dr. Karácsoni-Pej Melinda pénzügyőr ezredest, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóság főigazgató-helyettesét augusztus 20. ünnepe alkalmából
Fotó: NAV

A Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter alá tartozó szervezet elsősorban az összeférhetetlenséget vizsgálja az uniós támogatásokból megvalósuló fejlesztési projekteknél.

A tárca honlapján található leírás szerint az Igazgatóság elvégzi az összeférhetetlenségi nyilatkozatok és az érdekeltségi nyilatkozatok mintavételes ellenőrzését, valamint kivizsgálja az összeférhetetlenség megállapítására irányuló bejelentéseket; azonosítja a lehetséges összeférhetetlenségi helyzeteket, ennek keretében kockázatelemzést végez; gondoskodik a fejlesztéspolitikai intézményrendszer szereplőinek az összeférhetetlenségi helyzetek elkerülésével kapcsolatos tudatossága növeléséről; anonim bejelentőrendszert működtet; kapcsolatot tart és együttműködik a nemzetbiztonsági szolgálatokkal és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervekkel.

A bármilyen uniós pénzügyi támogatás végrehajtásához kapcsolódó csalás, összeférhetetlenség és korrupció, valamint egyéb jogsértések és szabálytalanságok megelőzésére, feltárására és kijavítására létrejött független Integritási Hatóságnak az Igazgatóság a tevékenységéről évente beszámol.

Kapcsolódó írásaink