Belföld

December huszonkettedikén este kilencig várják az adományokat

Az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, a MikulásGyár idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Park Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit. A rendezvény főszervezője, Zsolnai Endre felhívta a figyelmet arra, aki tud, és szeretne, december 22-én este kilenc óráig adakozhat még, nemcsak a központi helyszínen, hanem az Etele Plázában kihelyezett gyűjtőponton is.

December huszonkettedikén este kilencig várják az adományokat
Zsolnai Endre idén tizennyolcadik alkalommal szervezte meg az adománygyűjtő akciót
Fotó: MH/Purger Tamás

Zsolnai Endre portálunknak úgy nyilatkozott, az idei év is méltán sikeres akciónak számít, még ha az adományozási kedv talán egy nagyon kis mértékben kisebb volt a korábbi évekhez viszonyítva. „Ezzel együtt nagyon boldogok vagyunk, hogy a Városháza park mellett idén az Etele Plázába is hozhattak adományt azok, akiknek fontos volt, hogy segítsenek a rászoruló gyermekeken. Rengetegen eljöttek, és tömérdek mennyiségű terméket hoztak, amelyet eljuttatunk azokhoz a családokhoz, akiknek nagyon nagy szükségük van rá” – mondta a Magyar Hírlapnak Zsolnai Endre.

A főszervező kiemelte az új gyűjtőpont, az Etele Pláza sikerét, ahol már egészen az akció meghirdetésétől, a kezdetektől gyűlt a nagy mennyiségű ajándék. Ide a hagyományosan meghirdetett adományok érkeztek rendszeresen, ám emellett azt tapasztalták, ezekenkívül erre a helyszínre még hatalmas mennyiségű meleg ruhát és cipőt is hoztak az emberek.

„Kifejezetten sikeresnek értékelem az idei, tizennyolcadik alkalommal meghirdetett akciót, és nagyon jólesett, hogy az adományozók meghallották a kérésemet, hogy idén a tartós élelmiszerre sokkal nagyobb szükség van, mint a korábbi években bármikor. Hoztak olajat, kekszet, csokoládét, burgonyát, lisztet, cukrot, konzerveket, tisztálkodószereket és sok minden mást. Rengeteg olyan gyermek jött el a szüleivel, aki saját játékait, társasjátékát, plüssállatait hozza el azoknak, akiknek – úgy érzi – nagyobb szüksége van rá, mint neki” – mondta a főszervező, majd hozzátette, ez a rendezvény azért is fontos, mert mindamellett, hogy étel, ital, gyümölcs, ruha és játék jut a rászorulóknak, az adományozó gyerekek évről évre nagyobb kedvet éreznek a segítségnyújtásra.

Negyvenkétezer ember fordult meg idén a MikulásGyárban, akinek hatalmas része adományozott. A főszervező elmondta, köszönhetően a családoknak és az intézményeknek, több mint húszezer gyerek volt kint a programokon.

„A végére a céges adományok is nagyon beindultak. Az ünnepek közeledtével egyre több vállalat érezte úgy, hogy adnia kell. Meghaladtuk a száz céget, akik a kisvállalkozásoktól egészen az óriásvállalatokig felkerestek minket, és eljöttek hozzánk, hogy segítsenek. Az is fontos, hogy az önkéntesek száma még tovább nőtt. Még az is lehet, hogy eléri a kétezer főt az önkéntesek száma, ebben rekordot fogunk dönteni idén” – számolt be a Magyar Hírlapnak Zsolnai Endre, aki felhívta a figyelmet arra, hogy december 22-én még egészen este kilenc óráig hozhatnak adományt azok, akik egy kicsit is hozzá tudnak járulni mások boldogságához.

Kapcsolódó írásaink

Megnyitotta kapuit a MikulásGyár

ĀZsolnai Endre főszervező azt kéri: tartós élelmiszert, zöldséget, gyümölcsöt, ivóvizet, illetve tisztálkodási és fertőtlenítőszereket hozzunk