Belföld

Hollik: A dollárbaloldal továbbra is hallgat a titkos adományozókról

Nem csak magyar állampolgárok dobták össze ezt a pénzt

A „dollárbaloldal” továbbra is nagyon hallgat arról, kik voltak azok a titokzatos adományozók, akik a hárommilliárd forintot összedobták nekik, és mit kértek ezért cserébe – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik: A dollárbaloldal továbbra is hallgat a titkos adományozókról
Hollik István
Fotó: Facebook/Hollik István

A kormánypárti politikus rámutatott: immár több hónap telt el azóta, hogy lebukott a „dollárbaloldal” azzal, hogy a teljes kampányát külföldről finanszírozták hárommilliárd forintnak megfelelő dollárral.

Hiába telt el azonban több hónap, máig nem látnak tisztán, hogy pontosan kik voltak azok, akik összedobták ezt a pénzt, és mit kértek ezért cserébe – tette hozzá.

Hollik István felidézte, korábban a „dollárbaloldal” azt állította, hogy adakozni csak az Action for Democracy nevű szervezet honlapján, útlevélszám megadásával lehetett. Mára kiderült, hogy ez hazugság volt – mondta.

Kitért arra is, maga a bukott baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter ismerte el, hogy lehetettek külföldi adományozók, tehát nem csak magyar állampolgárok dobták össze ezt a pénzt.

A kételyeket eloszlatandó megszólalt Korányi Dávid, „Karácsony Gergely embere”, az Action for Democracy szervezője, aki azt állította egy baloldali médiumnak, hogy a szervezet direktben ért el támogatókat e-mailben.

Felmerül a kérdés, hogy egy frissen alakult, csak egy honlappal rendelkező, nullkilométeres alapítványnak mégis honnan volt többezres adatbázisa, honnan tud több ezer adományozót összegyűjteni – firtatta Hollik István.

Szerinte ezzel Korányi Dávid nem válaszolt a felvetésekre, hanem újabb kérdéseket nyitott ki. Azt gyanítják, hogy ez egy újabb hazugság volt annak érdekében, hogy elfedjék a valóságot – közölte.

Összegzése szerint most már jó lenne, ha előállnának a valósággal, mert az annak eltakarására kitalált állításokról mára mind kiderült, hogy „ordas hazugságok” voltak és az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányában továbbra sem látni tisztán.

Kapcsolódó írásaink