Belföld

Szocialista mutyik itt és ott

A baloldal megvásárolható, legyen az magyar vagy európai – hangoztatta az EP tegnap esti ülésén Kósa Ádám. A Fidesz képviselője aláhúzta, a baloldal folyamatosan torz képet igyekszik festeni Magyarországról.

Szocialista mutyik itt és ott
Kósa Ádám: A baloldal megvásárolható
Fotó: MH

Kemény szavakkal ment neki az Európai Parlament (EP) tegnap esti plenáris ülésén Kósa Ádám, a Fidesz képviselője az EP szocialista alelnökének korrupciós botránya kapcsán a hazai ellenzéknek. Mint mondta, a baloldal megvásárolható, legyen az magyar vagy európai. Minden jel arra utal ugyanis, hogy a demokratikus választások egyik legdurvább befolyásolási kísérletét vitte végbe a magyar ellenzéki pártok koalíciója, amely több milliárd forint kampánytámogatást kapott külföldről az áprilisi választások előtt – fogalmazott a politikus.

Kósa felhívta a figyelmet, ez az összeg a háromszorosa annak, amit a pártok demokratikus és átlátható körülmények között a magyar államtól kaptak a kampányra. Az Európai Parlamentnek tisztán kell látnia, hogy ezek a dollárok beépültek a baloldal politikájába – benne vannak nyilatkozataikban, felszólalásaikban, „tájékoztatásaikban” – hangoztatta Kósa Ádám.

Torz képet festenek Magyarországról azok érdekében, akik ezeken a dollárokon igyekeznek szavazatokat és politikai véleményeket venni – fogalmazott. Egyben hozzátette, ideje szembenézni azzal, hogy az EP-képviselők közül sokan a magyar dollárbaloldal hazugságaira hallgatva zengték abszurd vádjaikat hazánkkal szemben.

Kapcsolódó írásaink