Belföld

Márki-Zay a feketéknek is nekiment: rasszista viccet mesélt élő adásban

Márki-Zay Péter, a korábbi nyilatkozatai alapján nem véletlen, hogy arról beszélt a fonyódi jobbikos jelöltet támogató fórumán: a baloldali koalíció képviseli a fasisztákat és a kommunistákat is.

Márki-Zay a feketéknek is nekiment: rasszista viccet mesélt élő adásban
Márki-Zay, Gyurcsány jelöltje
Fotó: MH/Török Péter

Egyre több bizonyítékot szolgáltat Márki-Zay Péter arra, hogy Gyurcsány jelöltje természetesen komolyan gondolta azt a múlt hétvégén Fonyódon tett kijelentését, amely szerint az általa vezetett szivárványkoalíció képviseli a fasisztákat és a kommunistákat is - írja a Mediaworks Hírcentrum.

Márki-Zaytól ugyanis nem áll távol a szélsőséges, rasszista gondolkodásmód. Erre egy jó példa, amikor a közösségi oldalán december 12-én a szokásos heti videójában így viccelődött: „Na, van egy aranyos vicc. Ezt ismerik biztos, ugye, Stevie Wonderrel vagy éppen Ray Charlesszal is ismerős ez a vicc, amikor azt mondják, megkérdezik tőle a vicc szerint, természetesen egy interjúban, hogy hát milyen dolog vaknak lenni? Azt mondja, hát még mindig jobb, mintha néger lennék.”

Objektum doboz

Hol vannak ilyenkor a Black Lives Matter-aktivisták és a fekete jogvédők akár magyarországi hangadói?

A baloldal jelöltje tehát azzal „tréfálkozott”, hogy még egy amerikai színes bőrű sztár is ellenszenvvel viseltetne afroamerikai honfitársaival szemben, ha nem tudná, hogy ő is közéjük tartozik. Márki-Zay ezt az ízléstelen, rasszista hangvételű viccet nem elrettentő példaként, hanem egy kedves poénként adta elő. A fogyatékosságot szitokszónak használó, a több százezer fogyatékos embert néhány hete megsértő Márki-Zay a vak emberekkel sem tűnt túlságosan együttérzőnek ezzel az otromba viccel.

Márki-Zay szégyenlistája folyamatosan bővül, mert a baloldalon senki nem állítja meg az ámokfutását - hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Kósa Ádám, az Európai Parlament független képviselője. Kósa Ádám videójában emlékeztetett, hogy a baloldal szivárványkoalíciójának aktuális kapitánya korábban a fogyatékkal élőket nevezte fogyatékosnak amellett, hogy számos más társadalmi csoportot is megsértett már.

Objektum doboz

Volner: Márki-Zay Péter egy két lábon járó sértés

A Volner Párt elnöke szerint Márki Zay-Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje egy „valóságos két lábon járó sértés”. Volner János csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Márki-Zay Péter folyamatosan sértegeti és „lenézéséről biztosítja” a különböző választói csoportokat: a nőket, a vidéki embereket, a Fidesz-szavazókat és a fogyatékossággal élőket.

Példaként említette, hogy Márki-Zay Péter szerint a nők „nem tudnak sem helyesen írni, sem keresztrejtvényt megfejteni”, a vidéki szavazókat pedig „tudatlan, buta embereknek nevezte”.

Volner János azt mondta: az ország négyötöde vidéken él, akkor is, „ha ez Márki-Zay Péternek nem tetszik”. Kitért arra is: Márki-Zay Péter „kifejezte abbéli reményét”, hogy a koronavírus több áldozatot szed majd a Fidesz-szavazók között, mint az ellenzékieknél. A baloldal miniszterelnök-jelöltje ugyanis - folytatta Volner János - abban bízik, hogy a Demokratikus Koalíció által felépített „vírusellenes propaganda” és a vírus együttesen a baloldal javára fogja eldönteni a választást.

„Márki-Zay Péter egyértelműen a koronavírus oldalára állt, nem pedig a járvány elleni védekezést segíti” - hangoztatta. Volner János megfogalmazása szerint azzal, hogy Márki-Zay Péter dehonesztáló kijelentéseket tett a fogyatékossággal élőkre, bebizonyította, hogy teljesen alkalmatlan a miniszterelnök-jelölti szerepre.

A Volner Párt felszólítja Gyurcsány Ferencet, „a baloldal igazi vezetőjét”, hogy „láncra kötött kutyáját, Márki-Zay Pétert (.) rángassa vissza a pórázánál fogva és tegyen rá szájkosarat” - hangoztatta, megjegyezve, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje a gyűlölet politikájában érdekelt. Volner János egyúttal azt is követelte Gyurcsány Ferenctől, hogy léptesse vissza Márki-Zay Pétert.

Kapcsolódó írásaink