Belföld

A kormánypártok büntetőfeljelentést tettek rémhírterjesztés gyanúja miatt

A kormánypártok hétfőn büntetőfeljelentést tettek ismeretlen tettes ellen: Arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást a lakossági megtakarításokat érintő, rémhírkeltő SMS-ek ügyében – közölte a KDNP frakciószóvivője hétfőn.

A kormánypártok büntetőfeljelentést tettek rémhírterjesztés gyanúja miatt
A feljelentés tényéről Nacsa Lőrinc a KDNP frakciószóvivője számolt be nyilatkozatában
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nacsa Lőrinc felidézte: pénteken egy eddig példátlan támadás indult Magyarország pénzügyi rendszere ellen.

Először a közösségi médiában, illetve SMS-ekben terjedtek pánikkeltő és hamis hírek széles körben, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat valamiféle veszély fenyegeti, és a bankbetétek megszüntetését sürgették – mondta, megjegyezve – a veszélyes üzenetek miatt a rendőrség is nyomozást rendelt el, rémhírterjesztés alapos gyanúja miatt.

Nacsa Lőrinc szerint egy ilyen helyzetben valamennyi közszereplőnek az a felelőssége, hogy mindent megtegyen a rémhírek terjesztése ellen. Hozzátette: Ehhez képest a Gyurcsány-párt alelnöke, Varju László ennek nem tett eleget, sőt olajat öntött a tűzre, amikor előzetes felszólításuk ellenére sajtótájékoztatót tartott. Ott a baloldal képviselője tovább építette a közösségi médiában terjedő álhíreket, lényegében ráerősített azokra – fogalmazott.

„Ez egy vörös vonal, a baloldal átlépett egy határt” – fogalmazott Nacsa Lőrinc, aki szerint Varju László nem mondott igazat, ráadásul szavaival súlyosan sértette az ország és a magyar emberek érdekeit.

Közölte: Hétfőn képviselőtársával, Bánki Erikkel (Fidesz) büntetőfeljelentést tettek, ismeretlen tettes ellen.

Ismertetése szerint arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy az ügyben közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást.

A hamis üzenetekkel sok magyar embert elértek, ezért az ügy súlyos és választ kíván – jelentette ki a kereszténydemokrata politikus.

Kapcsolódó írásaink