Belföld

Szijjártó Péter éles hangon bírálta a liberális kettős mércét

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a közösségi oldalán élesen bírálta azokat az EP-képviselőket és a liberális kettős mérce alkalmazóit, akik a Románia és Bulgária schengeni övezethez csatlakozását blokkoló osztrák és holland vétó kapcsán elvtelenül hallgatnak.

Szijjártó Péter éles hangon bírálta a liberális kettős mércét
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: MH/Purger Tamás

Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében felidézte, hogy csütörtökön szavaztak az EU-tagállamok Brüsszelben Horvátország, Románia és Bulgária csatlakozásáról a schengeni övezethez. Horvátország felvételt nyert, de Románia és Bulgária nem csatlakozhat, „holott mindketten megérdemelték volna”.

„Akkor mégis miért nem csatlakozhattak? Nos azért, mert egy-egy tagállam – Ausztria, illetve Hollandia – megvétózta a csatlakozásukat. Mindenki más támogatta. S hol vannak ilyenkor a hivatásos károgók, az EU egységéért aggódók, az egyhangú döntéshozatalt eltörölni akaró EP-képviselők, hol vannak a liberális mainstream jajveszékelő újságírói, hol vannak a brüsszeli bürokraták, a liberális kormányok miniszterei?” – tette fel a kérdést a tárcavezető.

Azzal folytatta, kéri, hogy hasonlítsák össze ezt a mostani csendet azzal a „hangzavarral”, ami minden egyes magyar nemzeti álláspontot kísér a brüsszeli vitákban.

„A liberális mainstream ismét leleplezte mérhetetlen képmutatását: ha egy közép-európai ország vétózik, az a világvége, az európai egység szétverése, ha pedig a nyugat-európaiak vétóznak, akkor az rendben van” – értékelte a történteket Szijjártó Péter.

Kapcsolódó írásaink