Belföld

Orbán Viktor a Molnál tett látogatást

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a cég vezetésének meghívására részt vett a Mol-csoport igazgatósági ülésén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor a Molnál tett látogatást
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató (b2), valamint az igazgatóság tagjainak társaságában megtekinti az új Mol Campus székházat, mielőtt a cég vezetésének meghívására részt vesz a Mol-csoport igazgatósági ülésén 2022. december 8-án. Mellettük Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b4) és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (b5)
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfőt és a kíséretében lévő Lantos Csaba energiaügyi minisztert, Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, Orbán Balázs politikai igazgatót és Nagy Jánost, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkárt Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató fogadta, és körbevezette az új Mol Campus székházban.

A kormány delegációjának jelenlétében lezajlott igazgatósági ülésen a Mol hosszú távú üzleti stratégiájáról, a háború okozta gazdasági és energiaválság valamint a brüsszeli szankciók hatásairól, illetve Magyarország energiabiztonságáról tárgyaltak – közölte Havasi Bertalan.

95 Százalékos extraprofitadót kell fizetnie a Molnak

Még szerda este jelent meg a Magyar Közlönyben a rendelet, miszerint amit a Brent és az Urál olajárak különbségén nyer a Mol, annak a 95%-át be kell fizetnie a költségvetésbe.

A döntést maga a miniszterelnök lengette be, így az meglepetésként nem ért senkit.

Az adó eredetileg 25 százalék volt, majd nyáron emelték meg 40 százalékra (amikor a hatósági áras tankolásra jogosultak körét lényegében a magyar forgalmival rendelkező, magánszemély tulajdonában lévő autókra szűkítették).

Kapcsolódó írásaink