Belföld

Meg kell állítani a migrációt! – VIDEÓ

Szijjártó Péter Rómában tárgyal

Magyarország kettős nyomás alatt áll, keletről folyamatosan érkeznek a menekültek, míg az Európai Unió határát a migrációtól kell védeni – mondta Szijjártó Péter élő bejelentkezésében. A külgazdasági és külügyminiszter Rómában három miniszterrel tárgyal. 

Meg kell állítani a migrációt! – VIDEÓ
Szijjártó Péter és Matteo Salvini
Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Már 255 ezer illegális migránst állítottunk meg és több, mint 1500 embercsempésszel szemben zajlik eljárás – mondta Szijjártó Péter élő bejelentkezésében. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, itt az ideje, hogy Brüsszel is belássa, a migrációt meg kell állítani és nem menedzselni kell, amennyiben ez nem történik meg a déli határokon még nagyobb nyomásra lehet számítani. 

Kifejtette, vannak Európában olyan politikusok, akik józan módon tudnak gondolkodni a migrációról, Matteo Salvini már megtapasztalhatta, hogy mivel járhat ez, hiszen bírósági eljárások sorozata indult ellene, mert nem engedte partra szállni a migránsokat. Hozzátette, értékes az olasz politikussal történő együttműködés, ugyanis Salvini elég bátor, hogy felszólaljon Brüsszelben. 

Szijjártó Péter elmondta, az olasz kormány világos szándéka, hogy a trieszti kikötőt Közép-Európa vezető kikötőjévé tegyék, amihez bemutattuk a fejlesztési koncepciót, aminek végén 2,5 millió tonna mozgatására alkalmas kikötőt fognak létrehozni.

A szaktárca vezető megjegyezte, Olaszország az egyik legerősebb gazdasági partnerünkké vált az elmúlt időszakban.

Bejelentette, megállapodást írnak alá az olasz űrügynökség vezetőjével.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A migráció a botrányok története

ĀAz Európai Unió a migrációs kérdésben sem tud közös álláspontot kidolgozni, amit nemcsak a bevándorlók, de az emberkereskedők is kihasználnak