Belföld

Karácsony Gergely csak cukiskodik a kiskedvencekkel

Karácsony Gergely éppen annyira állatvédő, mint amennyire zöldpolitikus – azaz semennyire – írta a Facebook-oldalán a Fidesz Budapest.

Karácsony Gergely csak cukiskodik a kiskedvencekkel
Karácsony Gergely főpolgármester nemcsak az autósokat bünteti, hanem a kiskedvenceket is
Fotó: MH/Purger Tamás

A posztban emlékeztetnek arra, hogy a dollárbaloldal napirendre se vette Dódity Gabriella állatvédelemről szóló előterjesztését a Fővárosi Közgyűlésen, pedig Karácsonyék választási ígéretei is tartalmazták, hogy az Illatos úti gyepmesteri telepet költöztessék el egy arra alkalmas helyre, mert az állatok hosszú távú tartására a mostani hely és a szűk kennelek alkalmatlanok, és a telep mellett alakítsanak ki menhelyet is. Tartalmazták azt is, hogy az állatvédő szervezeteket pályázati úton támogassák, továbbá, hogy az egyre terjedő kóbor macskapopuláció ivartalanítására szintén különítsenek el pályázati forrást.

Elkeserítő, hogy a választási kampányban ki lehet használni a kiskedvencekkel pózolás cukiságfaktorát, de amikor már tenni is kéne az ügyért, akkor jelentéktelenné válik az állatvédelem a baloldali főpolgármester számára. Több mint három éve van Budapest élén Karácsony Gergely. Meddig kell várnunk rá, hogy elkezdje betartani ígéreteit?

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink