Belföld

Hidvéghi Balázs: A szankciók nem hozták közelebb a háború végét

A Brüsszelben az utóbbi hónapokban meghozott döntések, az Oroszország elleni szankciók a katasztrófa szélére sodorták az európai gazdaságot, inflációt okoztak, drámai energiaár-emelkedésekhez vezettek, és nem váltották be azt a hozzájuk fűzött reményt, ígéretet, hogy közelebb hozzák az ukrajnai háború végét – mondta Hidvéghi Balázs (Fidesz–KDNP) európai parlamenti (EP-) képviselő pénteken Salgótarjánban.

Hidvéghi Balázs: A szankciók nem hozták közelebb a háború végét
Hidvéghi Balázs: Véleményünk szerint a rossz, elhibázott szankciókat vissza kell vonni, azokat meg kell változtatni
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A háború több mint kilenc hónapja tart egyre véresebb és tragikusabb körülmények között, „a szankciós döntések pedig többet ártanak az európaiaknak, mint az agresszornak” – tette hozzá a politikus a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás keretében tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

Hidvéghi Balázs ismertette, a kormány nemzeti konzultációt indított a brüsszeli szankciókról, Magyarország az egyedüli európai uniós tagállamként megkérdezi a választópolgárokat azokról a döntésekről, amelyek az elmúlt hónapokban Brüsszelben születtek.

„Véleményünk szerint a rossz, elhibázott szankciókat vissza kell vonni, azokat meg kell változtatni” – fogalmazott, hozzátéve: a nehéz tárgyalási sorozatban a kormány pozícióját erősíti, ha maga mögött tudja a magyar választópolgárok jelentős részének támogatását, a nemzeti konzultáció erre teremt lehetőséget.

Kapcsolódó írásaink