Külföld

Hidvéghi Balázs: Szükséges az EP jobboldali pártjainak együttműködése

Az együttműködés kiemelten fontos, ugyanis az Európai Parlamentben baloldali véleményhegemónia van

Az Európai Parlament jobboldali pártjai és a Fidesz európai parlamenti képviselő szerdán együttműködésről szóló nyilatkozatot írtak alá, amely sorosabbra fűzi kapcsolataikat, ugyanis szükséges megjeleníteni azt a józan, önállóságra, nemzeti hagyományokra építő európai együttműködést, amelyet a partnerek felvállalnak és a képviselnek – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Strasbourgban szerdán.

Hidvéghi Balázs: Szükséges az EP jobboldali pártjainak együttműködése
Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője
Fotó: Facebook/Hidvéghi Balázs

Hidvéghi Balázs magyar újságíróknak nyilatkozva közölte: a Fidesz európai parlamenti képviselőinek, a Konzervatívok és Reformerek (ECR), valamint az Identitás és Demokrácia (ID) EP-frakciók tagjai együttműködésének jelentősége, hogy a részt vevő pártok közösen tudnak fellépni az európai színtéren. Az együttműködés a részt vevő pártok mellett érdeke a választópolgároknak is – húzta alá.

Objektum doboz

Fontos fejleménynek nevezte, hogy Olaszországban jobboldali kormánykoalíció alkotta kormány alakult, ami iránymutatás lehet a jövőre nézve. Meg kell kezdeni a felkészülést a 2024-es európai parlamenti választásokra is – húzta alá.

Az együttműködésről szóló dokumentummal kapcsolatban azt mondta, az illegális bevándorlás folyamatos kihívást jelent, de az elhibázott uniós szankciós politika miatt kiemelt figyelemnek kell fordulnia az energiabiztonságra és az emberek biztonságának és életszínvonalának megtartására és növelésére.

Schaller-Baross Ernő, a Fidesz EP-képviselője kiemelte, az együttműködési megállapodás az első példa arra, hogy több jobboldali politikai frakció és párt, valamint képviselői összeültek és olyan témákat határoztak meg, amelyek mentén együtt fognak dolgozni a jövőben.

Az együttműködés kiemelten fontos, ugyanis az Európai Parlamentben baloldali véleményhegemónia van, a megállapodás aláírói ezt kívánják áttörni – tette hozzá a fideszes EP-képviselő.

Kapcsolódó írásaink