Belföld

Jogerősen is kiadták a Galvani híd építési engedélyét

Elkészültek a végleges tervek, jogerős lett az építési engedély, így egy lépéssel közelebb kerültünk a Galvani híd megépítéséhez – közölte csütörtökön Fürjes Balázs. Az elkészült terveket átadják a Lázár János vezette tárcának.

Jogerősen is kiadták a Galvani híd építési engedélyét
A leendő átkelő látványterve
Fotó: Fürjes Balázs közösségi oldala

Több mint félszázezer autóval csökkenti majd naponta a belvárosba zúduló forgalom mennyiségét a leendő Galvani híd – tudatta tegnap közösségi oldalán Fürjes Balázs. A  Miniszterelnökség parlamenti államtitkára emlékeztetett, az átkelő 1985-ben került be a hivatalos városrendezési tervekbe.

Felidézte, mivel minden szakmai szereplőt és önkormányzatot bevontak a tervezésbe, rengeteg volt az egyeztetés. A feladat sem kicsi, így négy év kemény munkája kellett ahhoz, hogy elkészüljenek a részletes tervek, és a Galvani híd megkapja az építési engedélyt – fogalmazott.

A háború és az árdrágító energiaszankciók okozta gazdasági-költségvetési kihívások miatt az építkezés megindításával most várnunk kell – mondta Fürjes Balázs. De szerencsére a tervek időtállók, átkelőket pedig amúgy is több száz évre építünk – mondta. 

Természetesen az építés megvalósítására, az ütemezésre, egy nyílt európai uniós közbeszerzés lefolytatására Lázár János építési és közlekedési miniszter tehet majd javaslatot. Mi az előkészítést elvégeztük, jó szívvel adjuk át az anyagot miniszter úr csapatának és természetesen a budapestieknek – tette hozzá az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink