Belföld

Gyopáros Alpár: Érkeznek a bérköltség-támogatások a falusi kisboltok számára

2022-ben így 1281 fő foglalkoztatását segíti a kormány 724 helyszínen

Érkeznek a bérköltség-támogatások a falusi kisboltok számára – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Facebook-oldalán.

Gyopáros Alpár: Érkeznek a bérköltség-támogatások a falusi kisboltok számára
Gyopáros Alpár: December közepéig megjelenik egy új pályázati felhívás is
Fotó: MH

Gyopáros Alpár felidézte, hogy 2021-ben, a Magyar Falu Program keretében a kormány fejlesztési támogatást biztosított a 2000 lélekszám alatti településeken működő kisboltok számára.

A lehetőséggel több mint 1400 kisbolt élt, amelyek az előírt, ötéves fenntartási idő alatt évente bérköltség támogatására is pályázhatnak – tette hozzá.

Úgy folytatta, hogy 2022-ben így 1281 fő foglalkoztatását segíti a kormány 724 helyszínen, szerte az országban. Az idei hozzájárulás 564 millió forintnyi támogatást jelent a 2021-es felhíváson nyertes kisbolttulajdonosoknak, akik jövőre ismét benyújthatnak foglalkoztatást támogató kérelmet.

Gyopáros Alpár jelezte: december közepéig megjelenik egy új pályázati felhívás is, amelynek keretében minden 2000 lélekszám alatti településen működő kisbolt pályázhat működési támogatásra, például rezsiköltségének elszámolására.

A keret legfeljebb 8 milliárd forint összegű hazai forrás, a pályázat egyszerű és gyors, a 2023 év elején elnyerhető támogatás egyösszegű és előfinanszírozott lesz – fűzte hozzá.

„A falvak életében fontos szerepet töltenek be a mindennapi élelmiszereket árusító kisboltok, rajtuk keresztül a falusi emberek életének megkönnyítését támogatjuk a Magyar Falu Program keretében. Hajrá, falvak!” – zárta bejegyzését Gyopáros Alpár.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink