Belföld

Százhatvanmillió forintból újult meg az aszalói óvoda és iskola

Nagy-Vargha Zsófia: Négyezermilliárd forint adó- és járulékbefizetés maradt a magyar családoknál az elmúlt 12 évben

A gyermekek és a családok támogatása az egyik legfontosabb kormányzati feladat – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Aszalón, ahol átadták a több mint 160 millió forintból megújult óvoda- és iskolaépületeket.

Százhatvanmillió forintból újult meg az aszalói óvoda és iskola
Mészáros István polgármester, Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő és Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára az aszalói óvoda és iskola energetikai korszerűsítésének átadásán
Fotó: MTI/Vajda János

Nagy-Vargha Zsófia jelezte: a fejlesztések nagymértékben segítik a helyi és a környékbeli családok életét.

A kormány családpolitikai döntéseiről szólva kiemelte, hogy az elmúlt 12 évben csaknem négyezermilliárd forint adó- és járulékbefizetés maradt a magyar családoknál.

Hozzátette: a családok anyagi támogatása mellett a kormánynak fontos az intézményrendszer – a bölcsődék, óvodák, iskolák – fejlesztése is. Elmondta: az aszalói óvoda és iskola épületeinek több mint 160 milliós korszerűsítése mellett a szomszédos Halmajon egy 177 millió forintból épült új bölcsődét is átadtak szerdán.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője kitért arra, hogy az energetikai beruházások napjainkban nagyon fontosak. Örömtelinek nevezte, hogy

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Szerencsi Tankerületben már nincs olyan intézmény, ahol ne történt volna valamilyen korszerűsítés a közelmúltban.

Mészáros István, Aszaló független polgármestere az energetikai beruházásokat ismertetve közölte: az óvodában és az iskolában hőszigetelés, nyílászárócsere és fűtéskorszerűsítés történt, az óvoda épületén pedig napelemeket is elhelyeztek.

Kapcsolódó írásaink