Belföld

A Klebelsberg Központ visszautasítja a baloldali médiumok hangulatkeltő cikkeit

A Klebelsberg Központ közleményben reagált a baloldali sajtóban megjelent, általuk hangulatkeltőnek bélyegzett cikkekre, miszerint a központ a Nemzeti Tehetség Programból átcsoportosított összeget saját, mindennapi működésére használná fel. 

A Klebelsberg Központ visszautasítja a baloldali médiumok hangulatkeltő cikkeit
A központ visszautasította a baloldali sajtóban megjelent vádakat
Fotó: kk.gov.hu

„A Klebelsberg Központ visszautasítja a baloldali médiumokban megjelent hangulatkeltő cikkeket, miszerint a Klebelsberg Központ a Nemzeti Tehetség Programból átcsoportosított összeget saját, mindennapi működésére használná fel” – írta a központ frissen megjelent közleményében. 

A közleményben az oktatási központ hangsúlyozta: „A valóság ezzel szemben az, hogy a Magyar Közlönyben is megjelent 1545/2022. (XI. 18.) kormányhatározatban a kormány a család- és ifjúságügyi feladatok ellátása érdekében 260 millió forint átcsoportosításáról döntött a Klebelsberg Központ címén. A központ ezt az összeget nem a mindennapi működésére kapta, abból közvetlenül egy forintot sem használ fel. Ez az összeg teljes egészében a tankerületi központokhoz tartozó iskolákban szervezett szakmai programokra, nyelvi, tanulmányi versenyekre, tehetségsegítő programokra, alkotóműhelyekre fordítható, ezáltal teljesülhetnek a gyakorlatban a Nemzeti Tehetség Programban megfogalmazott stratégiai célok.”

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a kormányhatározat szövegét félremagyarázva téves következtetések jelenhettek meg az ellenzéki médiumokban, anélkül, hogy a Klebelsberg Központot erről megkérdezték volna” – zárták közleményüket. 

Kapcsolódó írásaink