Belföld

Szijjártó Péter harcolni indult Brüsszelbe

A kőolajszállítások időszakos akadozására a következő időszakban is számítanunk kell

Szijjártó Péter tegnap a Mol és az  MVM vezetőivel tárgyalt a mai rendkívüli energiaminiszteri tanács brüsszeli ülése előtt.

Szijjártó Péter harcolni indult Brüsszelbe
Szijjártó Péter
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Európában energiaellátási és energiaár-válság jött létre – mondta tegnap élő bejelentkezésében Szijjártó Péter. A külgazdasági és  külügyminiszter elmondta, Brüsszel újabb alkalmatlan, gondokat okozó javaslatokat tett az asztalra, amik veszélyesek, és további bajokat okozhatnak. 

„Annak érdekében fogunk küzdeni holnap Brüsszelben, hogy Magyarország mentességet kapjon a gázár- és az olajársapka alól, korábban már kiharcoltuk, hogy a csővezetékes kőolaj szállítására ne vonatkozzon az olajársapka, mert az egyértelműen problémákat okozna. Ha ezeket el tudjuk érni, akkor Magyarország energiaellátása továbbra is biztosított lesz” – mondta a miniszter.

A Barátság kőolajvezetékről elmondta, a szállítások időszakos akadozására a következő időszakban is számítanunk kell, tekintettel arra, hogy a támadások miatt a kőolajvezeték működéséért felelős rendszerek megsérültek. Magyarország kőolajellátásának biztonságát ezek a helyzetek nem befolyásolják – mondta.

Indulás előtt ma posztolt a közösségi oldalán:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom