Külföld

Újra indult a szállítás a Barátság kőolajvezetéken

Oroszország nem támadta meg Lengyelországot, ez derült ki azokból a vizsgálatokból, amelyeket kedd este óta lefolytattak, és amelynek eredményeit a NATO is megvitatta. Közben a sérült Barátság kőolajvezetéket sikerült kijavítani, így újraindulhatott a szállítás.

Újra indult a szállítás a Barátság kőolajvezetéken
Szijjártó Péter szerint súlyos globális veszélyt jelent, ha nem kerekedik felül a józan ész a világpolitikában
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Alacsony nyomáson újraindult a kőolajszállítás a Barátság vezetéken – jelentette be Szijjártó Péter a közösségi oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter Belgrádból jelentkezett élőben, mint mondta: bebizonyosodott, hogy Oroszoroszág a vizsgálatok szerint nem támadta meg Lengyelországot, így a NATO-nak sincs dolga az ügyben. A tárcavezető a higgadtság és a felelőségteljes hozzáállás fontosságát hangsúlyozta. A tegnapi eset is azt erősíti, hogy végre tűzszünet és tárgyalások kellenek, mert amíg dörögnek a fegyverek, a konfliktus bármikor eszkalálódhat – húzta alá, majd kijelentette: Európának békére van szüksége.

Belgrádban egyébként háromoldalú tárgyalásokat folytatnak a magyar, a szerb és az osztrák kormány képviselői a migrációs helyzetről és annak kezeléséről.

Kapcsolódó írásaink