Belföld

Hollik: Ez abszurd!

Nehezen hihető, hogy az ellenzéki pártok nem vették észre a kampányukba ömlő dollármilliókat

Abszurd, hogy az ellenzéki pártok nem vették észre a kampányukba ömlő dollármilliókat, ez nehezen is hihető – mondta a Magyar Nemzetnek a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik: Ez abszurd!
Hollik István a dollárbaloldal ma megjelent nyilatkozataira reagált
Fotó: Facebook

Hollik István a dollárbaloldal ma megjelent nyilatkozataira reagálva így nyilatkozott a lapnak:

Teljesen világos, hogy minél többet tudunk meg, annál súlyosabbnak tűnik ez az ügy. Abszurd, hogy ezt az ellenzéki pártok nem vették észre, ez nehezen is hihető. Ugyanakkor az ügy jól mutatja, hogy a baloldal mennyi pénzzel is gazdálkodik.

A Magyar Nemzet egy – a 24.hu-nak adott – interjúra hivatkozik, amelyben mind a hat baloldali párt azt állította, nem tudtak az 1,8 milliárd forint értékű támogatásról, amelyet a Karácsony Gergely főtanácsadója által vezetett NGO, az Action for Democracy nevű szervezet pumpált bele az országgyűlési kampányukba.

Ezek a teljesen zavart, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok alátámasztják, amit Kocsis Máté szorgalmaz: nyilvánosságra kell hozni az ellenzéki kampány külföldi finanszírozásával kapcsolatban a nemzetbiztonsági bizottság ülésén elhangzott, ezzel kapcsolatos jelentést – szögezte le a Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek. 

Hollik szerint joga van minden magyar választópolgárnak megtudni ennek részleteit. 

Egyébként ugyanígy az anyagok nyilvánosságra hozását követelte egy mai sajtótájékoztatón Márki-Zay Péter is, aki elmondta, hogy mit vállaltak a támogatásért cserébe.

A baloldal egykori közös miniszterelnök-jelöltjének tájékoztatása szerint többek között azt ígérték az 1,8 milliárd forintos támogatásért, hogy csatlakoztatnák Magyarországot az Európai Ügyészséghez, elszámoltatnák a korrupt politikusokat, visszaszereznék a nemzeti vagyont, a minimálbért pedig adómentessé tennék.

Ezeken felül vállalták azt is, hogy átvilágítják „a Fidesz által betelepített migránsokat”, kiutasítják a „bűnözőket és terroristákat” , függetlenné teszik a bíróságokat és létrehoznak egy korrupcióellenes ügyészséget is, valamint azt is, hogy hűséges tagjai lesznek az EU-nak és a NATO-nak – írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó írásaink