Belföld

Bezárják télre az ELTE egyes épületeit

A vizsgákat is érinti a változtatás

Az energiahatékonyság jegyében bezárnak az ELTE egyes épületei. A kutatói munkák folytatódnak az épületekben, de a vizsgaidőszakra vonatkozóan különleges, új szabályok lépnek életbe – olvasható a liner.hu-n.

Bezárják télre az ELTE egyes épületeit
A temperáló fűtés mellett folyamatos munkavégzést nem engedélyeznek az épületekben
Fotó: Facebook/ELTE

Az ELTE TTK hallgatói már megkapták a dékáni utasítást, miszerint 2022. december 5. és 2023. február 26., vagyis az elhalasztott őszi és az előrehozott tavaszi szünettel meghosszabbított vizsgaidőszak idején különleges szabályok lesznek érvényben – írja a liner.hu az eduline-ra hivatkozva.

Úgy döntöttek ugyanis, hogy ebben az időszakban csak temperáló fűtés lesz, folyamatos munkavégzést nem engedélyeznek ezekben az épületekben, ahová csak korlátozottan lehet majd belépni, ennek részleteiről későbbre ígértek tájékoztatást a hallgatóknak.

A kutatók bizonyos termeket használhatnak, ezeket az egyetem előre kijelölte, és biztosítja a fűtésüket.

A vizsgákat is érinti a szabályozás, ugyanis az írásbeliket és szóbeliket külső helyszíneken és online szervezik meg.

Hasonló a helyzet az egyetem másik karán, a Bölcsészettudományi Karon is, ahol már korábban életbe léptek hasonló intézkedések.

A Múzeum körúti kampusz több ezer diákot befogadó épületei december 12-től szintén temperáló fűtésre állnak át, a hallgatók azonban hetente kétszer, hétfő délelőttönként és csütörtök délutánonként bemehetnek majd, főként azért, hogy használni tudják a tanszéki és a kari könyvtárakat.

A vizsgákat nem a BTK épületében tartják, hanem az Egyetemi Könyvtárban és a Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban rendezik meg 2022. december 19. és 2023. február 11. között.

Kapcsolódó írásaink