Belföld

Orbán Viktor: Mi mindig a történelem magyar oldalán állunk

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta a Diaszpóra Tanács tagjait, akiknek köszönetet mondott azért, hogy az általuk vezetett szervezetek az elmúlt időszakban is világszerte eredményesen és bátran kiálltak Magyarország mellett a nemzetközi vitákban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Orbán Viktor: Mi mindig a történelem magyar oldalán állunk
Orbán Viktor fogadta a Diaszpóra Tanács tagjait
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor szerint a legutóbbi Diaszpóra Tanács ülés óta sem lett könnyebb a világ magyarságának helyzete, akkor világjárvány dúlt, most pedig háború van. Nem könnyű talpon maradni és észszerű politikát folytatni, szorongatnak bennünket Brüsszelből is, és közben egy gazdasági visszaesés bontakozik ki a szemeink előtt – mondta.

A legvalószínűbb szerinte az, hogy az Európai Unióban csak a Közép-Európai országok tudnak kimaradni a recesszióból, ez a célja Magyarországnak is, erre van reális esély, ha a kormány sikeresen végigviszi a válságkezelő munkát.

A nemzetközi politikában most több szövetségesünk, több barátunk van, mint volt – fejtette ki Orbán Viktor az olaszországi, az izraeli és a félidős amerikai választások eredményeire utalva.

Mi egy világnemzet vagyunk, minden hang fontos a nemzetközi csatazajban, amely ellensúlyozza azt a sok megalapozatlan negatív vélekedést, amelyet politikai ellenfeleink terjesztenek hazánkról – mondta a fogadáson Orbán Viktor.

Leszögezte: Mi a történelem magyar oldalán állunk. Ott is maradunk, kiállunk az érdekeink mellett, így végezzük el a nemzetépítő munkát, amihez továbbra is kérjük és köszönjük a Diaszpóra Tanács értékes hozzájárulását

Kapcsolódó írásaink