Belföld

Orbán Viktor: Szankciók helyett béketárgyalásokra van szükség

Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett videójában, azt kérve az emberektől, támogassák küzdelmünket azzal, hogy elmondják a véleményüket a nemzeti konzultációban.

Orbán Viktor: Szankciók helyett béketárgyalásokra van szükség
Orbán Viktor miniszterelnök is megválaszolta a nemzeti konzultáció kérdéseit
Fotó: MH/Facebook

Orbán Viktor is kitöltötte a szankciókról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet. A miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta: „Most már az interneten is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet. Én már meg is tettem.” Úgy folytatta: a brüsszeli tárgyalásokon azt látja, hogy további szankciókat akarnak elfogadtatni. „Ez tévút, mert a szankciók nem oldottak meg semmit, viszont óriási gazdasági károkat okoznak” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök hozzátette: „A háborúnak nem lett vége, az energiaárak viszont az egekbe emelkedtek, nőnek az élelmiszerárak, és rekordokat dönt az infláció.” Jelezte, hogy azért indították el a nemzeti konzultációt, hogy sikeresen megvédhessék Magyarország érdekeit.

„Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra. Nem engedhetjük, hogy a szankciók maguk alá temessék Magyarország, sőt egész Európa gazdaságát” – emelte ki a kormányfő. Orbán Viktor a bejegyzésben azt kérte: „támogassa ön is a küzdelmünket azzal, hogy elmondja a véleményét, és részt vesz a nemzeti konzultációban! Magyarország nem hagyja magát. Számítok önre” – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink