Belföld

Mostantól a neten is kitölthető a nemzeti konzultáció

Ha sokan mondunk nemet az értelmetlen brüsszeli szankciókra, az talán ér valamit. Dömötör Csaba közösségi oldalán jelezte, e lépések nem vetettek véget a háborúnak, viszont egyre súlyosabb és mélyebb válságot okoznak egész Európában.

Mostantól a neten is kitölthető a nemzeti konzultáció
Pár kattintás, és elmondhatjuk a véleményünk (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Mostantól az interneten is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet – közölte Dömötör Csaba kedden közösségi oldalán. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kiemelte, jó pár hónap telt el a háború kirobbanása óta, amelyre Brüsszel gazdasági lépések sorával felelt. Rámutatott, a következmények jól ismertek, a szankciók nem vetettek véget a harcoknak, viszont egyre súlyosabb válságot okoznak egész Európában.

Elszálltak az energia- és élelmiszerárak, évtizedek óta nem látott magasságokba emelkedett az infláció – sorolta a tényeket Dömötör Csaba. Kitért arra is, a következmények ellenére Brüsszelben csak újabb és újabb szankciós tervekkel állnak elő.

Mi ezzel nem értünk egyet, irányváltásra van szükség – fogalmazott az államtitkár – aki egyben reményét fejezte ki, ha sokan vesznek részt a konzultációban, ezt el is tudják érni. Pont olyformán, ahogy azt is megakadályoztuk, hogy Magyarországra erőltessék a betelepítési kvótákat – mondta.

A szankciók minden európai és minden magyar ember életére nagy hatással vannak, most mi fizetjük a háború árát – összegzett Dömötör Csaba. Egyben hozzátette, egyáltalán nem törvényszerű, hogy ez ezután is így legyen, ezért arra kérnek mindenkit, hogy mondja el véleményét a kérdésben.

Kapcsolódó írásaink