Belföld

Lázár János: Mondjunk nemet a szankciókra!

Magyarország a brüsszeli szankciók és hazugságok áldozata: Brüsszelben azt mondták, hogy a szankciók eredménnyel járnak, és azok nem vonatkoznak majd az energiára, de ez hazugság volt – jelentette ki Lázár János csütörtökön Gyulán.

Lázár János: Mondjunk nemet a szankciókra!
Lázár János építési és beruházási miniszter
Fotó: MH

Az építési és beruházási miniszter a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás keretében tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: szükség van mindenkinek a véleményére, arra hogy mindenki hallassa a hangját, ezért fontos a nemzeti konzultáción való részvétel

Felidézte, hogy az ukrajnai háború miatt alapvetően változott meg minden. Kiemelte: a kormány fő célja minden magyar ember biztonságának és létbiztonságának a garantálása. „Ez nem kis feladat” akkor, amikor egy felmérés szerint a választók fele érzi úgy, hogy a háborús veszély érintheti az Ukrajnát környező országokat is – tette hozzá.

„Magyarország a béke és a fegyverszünet mihamarabbi kialakítása mellett áll” – hangsúlyozta Lázár János. Mint mondta, Brüsszelben azt mondták, a szankciók megállítják, sőt lehet, hogy romba is döntik Oroszországot. Azt is mondták, hogy a szankciók eredménnyel járnak, és hogy azok nem vonatkoznak majd az energiára. Ez mind hazugság volt – jegyezte meg.

Lázár János beszélt arról is, hogy legfontosabb szakmai programjának tartja a 47-es út jelenlegi nyomvonal melletti négysávúsítását Szeged és Debrecen között.

Lázár János szerint Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád-Csanád megye felzárkóztatásának egyik legfontosabb eszköze a közlekedésfejlesztés lehet.

Azt mondta, Gyula „ki tudta használni” az elmúlt évek fejlesztéspolitikáját, a városban létrejövő Airbus helikopter-alkatrészgyár az egész megyének új lehetőséget ad a gazdasági profil megváltoztatásához.

Békés megye – a munkaerőpiaci és földrajzi viszonyok, a befektetési lehetőségek és a gazdasági háttér révén – „titkos tartalék és lehetőség megye” az ország számára - jelentette ki. Úgy fogalmazott: itt még van fejlődési és fejlesztési lehetőség, ezért tekint a kormány „szövetségesként Békéscsabára és barátként Gyulára”.

Kapcsolódó írásaink