Belföld

A WHO is elismerte a magyar járványkezelést

A legmagasabb szintű elismerésben részesítette Hans Kluge, a WHO európai régiójának igazgatója Müller Cecília országos tiszti főorvost a koronavírus-járvány kezeléséért. 

A WHO is elismerte a magyar járványkezelést
Hans Kluge, a WHO európai régiójának igazgatója Pintér Sándor belügyminiszter társaságában kitünteti Müller Cecília országos tisztifőorvost
Fotó: MH/Facebook

„Nagy elismerés a magyar járványkezelésnek! A WHO kitüntette Müller Cecília országos tiszti főorvost kimagasló szakmai munkájáért” – adta hírül a hivatalos koronavírus tájékoztató Facebook-oldal. Az Egészségügyi Világszervezet arról tájékoztatott: Hans Kluge, a WHO európai régiójának igazgatója személyesen adta át a szervezet legmagasabb fokozatú kitüntetését Müller Cecília országos tiszti főorvosnak, a Nemzeti Népegészségügyi Központ  vezetőjének. „Micsoda öröm, hogy személyesen találkozhattam Müller Cecíliával, és megköszönhettem neki elkötelezettségét és szakértelmét amit a világjárvány során tanúsított – a tudományos szigor és a közfeladatellátás legmagasabb szintű példáját mutatta” a magyar tiszti főorvos – jelentett ki Kluge a bejegyzés szerint. 

A WHO európai régiójának vezetője kedden érkezett Magyarországra, és találkozott Haris Hajrulahoviccsal, a WHO magyarországi Országirodájának vezetőjével is. Müller Cecília kitüntetésénél jelen volt Pintér Sándor belügyminiszter, aki együttműködési megállapodást írt alá Hans Klugéval. Az egyezmény a felek közötti közös munkaprogramot határozza meg a következő két évre – közölte az Index.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom