Belföld

Nyomozók jelentek meg a pécsi városházán

Nyomozást folytat a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség a Pécsi Polgármesteri Hivatalban. A gyanú szerint kenőpénzért adták az önkormányzati lakásokat, ami azt jelenti, hogy hivatali vesztegetés történhetett.

Nyomozók jelentek meg a pécsi városházán
A baloldali polgármester szerint neki nincs köze a munkatársai dolgaihoz (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Péterffy Attila, Pécs baloldali polgármestere egyelőre nem vizsgálta a lakáskiutalásokkal összefüggő gyanús ügyet, amelyhez elmondása szerint neki nincs semmi köze – írta meg kedden a Pécs Aktuál. Az esetek a város két alkalmazottját érinthetik, szavai szerint a hivatal feladata egyelőre az adatszolgáltatásra korlátozódik.

A tudósítás szerint Bognár Szilvia független önkormányzati képviselő a nyomozással kapcsolatban arról kérdezte a polgármestert, igaz-e, hogy az a két, ügyben érintett munkatárs a jelen vezetés idején került a település kötelékébe?

A portál szerint a lakáscsoporton belül igen komoly fluktuáció volt az utóbbi időben, sorban váltották egymást a vezetők és a munkatársak is. Emellett szoros politikai kontroll alatt kell dolgozniuk – de ez nem szokatlan egyébként az önkormányzati szférában. A szakmailag kritizálható állapotokat már szóvá tették korábban nemcsak jobboldali, hanem baloldali képviselők is.

Kapcsolódó írásaink