Belföld

Elismerést kap a hatéves kislányt megtaláló siklóernyős

Elismerést ad a polgárőrség elnöke az eltűnt hatéves kislányt megtaláló kollégájának, Mehringer Szabolcsnak. A férfi siklóernyővel felszállva lelt rá a gyermekre.

Elismerést kap a hatéves kislányt megtaláló siklóernyős
Mehringer Szabolcs siklóernyős
Fotó: Facebook

Dicséretben és elismerésben részesíti az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke, Túrós András Mehringer Szabolcsot, az Écsi Polgárőr Egyesület tagját. Mint az OPSZ közleményében emlékeztetnek rá, a férfi a november 14-én, hétfőn reggel siklóernyőjéből kutatva találta meg a tegnap eltűnt hatéves Turóczi Zorát.

Mint azt megírtuk, a kislánynak vasárnap délután veszett nyoma a Győr-Moson-Sopron megyei Pér közelében található tanyáról, majd még aznap éjjel több mint háromszázan próbáltak rálelni. A leszálló köd miatt a kutatást ugyan egy időre fel kellett függeszteni, de hajnalban újraindult a munka, amelyben a lakosság és a rendőrség munkatársai mellett mintegy száz polgárőr, valamint tűzoltók, mentőcsoportok, vadászok és mezőőrök vettek részt.

Végül egy écsi polgárőr öntevékenyen úgy döntött, siklóernyőjével pásztázza át a környéket. Mehringer Szabolcs a péri repülőtér mellett találta meg az eltűnt kislányt, leszállt hozzá, azonosította, és értesítette a kutatást vezető stábot.

A polgárőrt – aki maga is kétgyermekes apuka – az OPSZ elnöke a napokban fogja kitüntetni.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom