Belföld

Négy hete keresik a Pátria Nyomda igazgatóját

Negyedik hete nincs nyoma annak a 32 éves budapesti üzletembernek, aki egy koncertet követően nem ért haza. A család szerint nem volt titkos élete, nincs olyan rejtély, új, avagy felelevenített régi kapcsolat, ami megmagyarázná, hogy új fejezetet akart volna kezdeni, és önszántából lépett ki eddigi életéből.

Négy hete keresik a Pátria Nyomda igazgatóját
Szűcs Tamás
Fotó: Pátria Nyomda

Szeptember 29. óta senki nem tudja, hol lehet a 32 éves Szűcs Tamás, a Pátria Nyomda Zrt. termelési igazgatója – írta az Origo. Az eltűnt fiatalember a felesége szerint előző este indult el otthonról. Két régi barátjával találkozott, majd a Budapest Parkba mentek szórakozni a Sofi Tukker zenekar koncertjére. A rendezvény közben élő videókat küldött az ismerőseinek, s üzenetekben is megírta, hogy jól szórakozott. A hely biztonsági kameráinak felvételein látszik, hogy hajnai fél négykor egyedül lép ki a Budapest Parkból. Le akart inteni egy taxit, ami valamiért nem vitte el. Ezután Buda felé vette az irányt, de a Rákóczi hídnál mintha a föld nyelte volna el, nyoma veszett. A budai lakásába gyalog is haza tudott volna menni, alig egyórás lett volna az út, ám a híd forgalmát a nap 24 órájában pásztázó kamerákon egyetlen éjszakai gyalogos sem sétált át a Duna túlsó oldalára.

Nyomozástaktikai elem egy rejtélyes eltűnésnél a kriminalisztika szerint csak „B oldal”-nak nevezett lehetőség kivizsgálása. Ilyenkor mind a rendőrség, mind a magánnyomozók azt vizsgálják, lehetett-e egy eltűnt embernek olyan titka, ami megmagyarázná, miért nem akarja tartani a kapcsolatot a családjával, miért lép ki a korábbi életéből. Az eltűnt férfi felesége szerint férjének nem volt titka előtte, kapcsolatuk a legmagasabb bizalmi szinten állt. Az ő esetében tehát kizárt dolog a „B oldal” lehetősége, egészen biztos, hogy nem önszántából tűnt el.

A feleség úgy tudja, a rendőrség még mindig csak eltűnés miatt keresi a férjét. A BRFK szerint azért a VIII. kerületi rendőrkapitányság rendelte el a körözést, mert a törvény szerint eltűnés esetén a bejelentett lakcím szerint illetékes hatóság jár el az ügyben. A rendőrség eddig nem talált olyan körülményt, amely bűncselekményre utalna: a nyomozást ugyanis nem annak függvényében rendelik el, mennyi ideje nincs hír az eltűntről, hanem hogy utal-e bármi arra, hogy nem önszántából vált köddé.

Kapcsolódó írásaink