Belföld

Ismét bekerült a régió legjobb üzleti iskolái közé a Corvinus

Harmadik helyezést ért el az Egyetem

A világ ezer legjobb üzleti tudományokkal foglalkozó egyetemének, karának vezetői szavazatai alapján a Budapesti Corvinus Egyetem harmadik helyezést ért el a 21 országból versengő kelet-európai üzleti iskolák között – olvasható az oktatási intézmény rovatunkhoz eljuttatott közleményében.

Ismét bekerült a régió legjobb üzleti iskolái közé a Corvinus
Budapesti Corvinus Egyetem
Fotó: Facebook

Az Eduniversal 2022. évi világkongresszusán a Budapesti Corvinus Egyetem ismét bekerült Kelet-Európa legjobb üzleti iskolái közé – olvasható az intézmény közleményében. A világ legjobb, üzleti tudományokkal foglalkozó intézményeinek vezetői (dékán, rektor) szavazatai alapján határozták meg. Kiemelték kongresszusnak ebben az évben az American University in Cairo School of Business adott otthont, a díjátadót november 1-jén tartották.

Hozzátették, a Corvinus megosztott harmadik helyezést ért el a Szentpétervári Állami Egyetemmel közösen. A régiós rangsor élén, szintén megosztva, a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem és a Ljubljanai Egyetem áll, a második helyet a Varsói Közgazdaságtudományi Egyetem szerezte meg. A Budapesti Corvinus Egyetem részéről Fehér Péter, a nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője vette át az elismerést.

Budapesti Corvinus Egyetem
Harmadik helyezett lett a Budapesti Corvinus Egyetem
Fotó: Budapesti Corvinus Egyetem

„Újabb rangos díjban részesült a Corvinus, ami azt mutatja, jó úton járunk az egyetem stratégiai célja eléréséhez, vagyis ahhoz, hogy 2030-ra Közép-Európa vezető felsőoktatási intézménye legyünk a gazdaság- és társadalomtudományok területén” – mondta el Fehér Péter. Hozzátette, „külön örömmel tölt el, hogy a versenytársaink szavazatait tükrözi a rangsor, és elismerik erőfeszítéseinket, oktatási, kutatási eredményeinket”.

Az Eduniversal egy párizsi központú, üzleti felsőoktatási rangsorok készítésével és üzleti képzést nyújtó felsőoktatási intézmények értékelésével foglalkozó, rangos nemzetközi ügynökség, amely 15 éve ad ki rangsorokat, a több mint 150 országot vizsgálva a világ kilenc régiójában, köztük az ezer iskolát 21 országból magába foglaló kelet-európai csoportban. A rangsor a csoportot alkotó intézmények rektorainak és dékánjainak szavazatai alapján készül, akik arra a kérdésre válaszolnak, melyik egyetemet ajánlanák a diákjainak, ha azok az egyetemükön kívül a régióban szeretnének tanulni.

Kapcsolódó írásaink